METEO 27 septembrie 2018

Prognoza meteo pentru sfârşitul de săptămână

de Covasna Media | 857 vizualizări

VINERI. Vremea va fi în general frumoasă, temperaturile vor continua să crească, până la valori în jurul celor caracteristice sfârșitului de septembrie și doar în orele dimineții va fi relativ rece în special în zonele joase din centru și din sud. Cerul va fi variabil la senin ziua, dar va deveni parțial noros noaptea, probabilitatea de ploaie fiind totuși foarte redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade, mai scăzute, spre 0 grade, în depresiuni unde vor fi condiții de brumă. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

SÂMBĂTĂ. În Moldova, Maramureș, Crișana, în cea mai mare parte a Banatului și a Transilvaniei temperaturile vor scădea semnificativ, vremea devenind rece pentru sfârșitul lunii septembrie. În schimb, în regiunile sudice și de sud-est valorile termice, în general comparabile cu cele ale zilei precedente, vor fi apropiate de cele normale ale datei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 11...12 grade în nordul țării și 23 de grade în extremitatea de sud, iar cele minime vor fi cuprinse între 2...4 grade în nord, nord-vest și centru și 12...14 grade pe litoral. Cerul va avea înnorări temporare în majoritatea zonelor și vor fi ploi moderate cantitativ - ziua pe arii extinse în nord, în centru și în est, iar seara și noaptea local și în regiunile sudice. În zona montană, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitații mixte. Vântul se va intensifica temporar în cea mai mare parte a țării, cu viteze la rafală în medie de 40...50 km/h și peste 55 km/h în sud-est și la munte.

DUMINICĂ. Temperatura aerului, în scădere în regiunile sudice și de sud-est și în ușoară creștere în restul teritoriului, va avea valori apropiate de cele normale la această dată. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, iar minimele între 2 și 12 grade, mai scăzute în depresiuni, dar și mai ridicate pe litoral. În jumătatea de sud a țării, vor fi înnorări și ploi, pe spații mici în cursul zilei, cu precădere în Oltenia și în extindere ca arie, noaptea. În jumătatea de nord, cerul va fi variabil, mai mult senin în a doua parte a intervalului. Vântul se va intensifica treptat în Câmpia Română și în Dobrogea, iar în celelalte zone va sufla slab și moderat.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.