METEO 17 septembrie 2014

Prognoza meteo pentru iarna 2014-2015. Vezi dacă va fi ger şi când va ninge

de Covasna Media | 1215 vizualizări

Veşti şocante de la climatologi: generaţiile care vin nu vor mai avea ocazia să vadă cu ochii lor zăpezile de altă dată. Cazematele, gerul şi săniuşul ar putea deveni doar poveşti. Climatologii trag un semnal de alarmă: iernile grele, aşa cum le ştiam, vor deveni rarităţi, pentru că încălzirea globală va conduce la ierni în care vom avea temperaturi medii în jur de 0 grade.

Poate că nu pare o veste atât de îngrijorătoare, dar întregi ecosisteme din România vor pieri. În plus, există şi un revers al medaliei: verile vor deveni insuportabil de fierbinţi, cu valuri repetate şi prelungite de caniculă, secetă şi episoade de furtuni cumplite, ploi torenţiale urmate de inundaţii. Agricultura, desigur, va fi prima care va fi lovită. Dacă este să privim spre vara abia încheiată, putem spune că deja primele semne că vremea a derapat spre anormal le-am trăit deja: creşterea intensităţii precipitaţiilor, inundaţiile rapide şi de amploare, aproape imposibil de prognozat în timp util.

Prognoza pentru iarna 2014-2015

La nivelul întregii Europe, vremea va fi mai caldă în medie în luna decembrie. Mai mult, tendinţa este de deficit al precipitaţiilor. Potrivit meteorologilor, şi luna ianuarie 2015 arată destul de bine dacă luam în calcul media temperaturilor, o medie ceva mai ridicată, inclusiv în zona României. De asemenea, şi precipitaţiile vor fi mai puţine în ţara noastră. Cu toate acestea, o lună mai apropiată din punct de vedere al mediilor, atât ale precipitaţiilor, cât şi ale temperaturilor, va fi luna februarie.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
catutza, 26 octombrie 2014
Stiri socante va rog frumos eu schiez va rog spuneti-mi ca va veni iarna in cel pitin in noiembrie!!!
lili, 17 septembrie 2014
"Socantele" astea suna ca socantele stiri de la sfarsitul anului 2013 care anuntau o iarna de cosmar pentru 2013-2014 in Europa noastra, asa spuneau initial meteorologii din Germania, Anglia, Rusia, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.