METEO 28 octombrie 2012

Prognoza meteo pe trei zile: Vremea se schimbă radical, vin ploile şi ninsorile

de Covasna Media | 429 vizualizări

Vremea rece se instalează de luni şi în ţara noastră, unde apar şi primele ninsori, în nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali. În celelate zone plouă, chiar abundent în jumătatea de sud-est.

Din prima zi a săptămânii, valorile termice vor scădea în toate regiunile, mai accentuat în est, centru şi sud, vremea devenind rece pentru sfârşitul lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. Se va înregistra cel mult 1 grad în nordul Moldovei, mergând până la 19 grade în sudul litoralului.

Cerul va fi acoperit de nori şi temporar va ploua, îndeosebi în jumătatea de sud-est, unde cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 l/mp. Trecător în nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Noaptea precipitatiile mixte îşi fac apariţia şi în celelalte zone montane, iar izolat si în regiunile vestice şi nord-vestice. Vântul va avea mai multa putere în sud şi la munte.

Marţi, vremea se va menţine rece pentru această dată. Norii groşi acoperă cerul şi va ploua în estul, sud-estul şi centrul ţării şi local în rest. În zona de munte şi în nordul extrem, trecător, precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile sudice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în Dealurile de Vest şi 12 grade pe litoral.

Miercuri, deşi temperatura aerului va creşte uşor, vremea se va menţine rece pentru această dată. Dimineaţa începe cu ceaţă şi temperaturi preponderent negative în regiunile vestice, nordice şi centrale, dar pe fondul soarelui generos acestea se avânta la amiaza pâna la 7 grade în Transilvania şi cel mult 15 grade în sudul Banatului. Vântul se agită puţin pe la munte şi prin Banat, dar fără să fie suparator.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.