METEO 30 octombrie 2013

Prognoza meteo pe trei zile: "Vara indiană" a luat sfârşit, iar vremea se răceşte

de Covasna Media | 1003 vizualizări

Vara indiană, termen folosit de meteorologi pentru încălzirea vremii în timpul lunii octombrie, se apropie de sfârşit, iar noiembrie va începe cu temperaturi ceva mai scăzute decât cele cu care ne-am obişnuit. Norii încep să-şi facă apariţia în ţară, iar pe alocuri vor lăsa şi câteva ploi slabe.

Joi, temperaturile scad, vremea rămâne totuşi uşor mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Soarele este mai acum la vedere, cel puţin în primele ore ale zilei când mai ales în sudul şi estul ţării norii joşi acoperă cerul. De asemenea, pe alocuri va fi ceaţă şi cu totul izolat va ploua slab sau va burniţa. Vântul este puţin mai agitat prin regiunile sud-estice, iar amiaza aduce temperaturi de numai 12...13 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni până la 21 de grade în Oltenia şi Banat.

Luna noiembrie debutează cu o vremea în general frumoasă şi uşor mai caldă pentru data din calendar, cu precădere în zonele deluroase şi montane, unde străluceşte aproape nestingherit de nori. În schimb, în zonele joase, unde local se va semnala ceaţă, izolat vor fi ploi slabe sau burniţe, mai ales dimineaţa. Vântul va sufla cel mult moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12...13 grade în Delta Dunării şi în depresiuni şi 21 de grade în Banat.

Sâmbătă, vremea se va menţine uşor mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Va fi o zi destul de însorită, mai puţin în sudul şi estul teritoriului, unde cerul va fi înnorat şi trecător, pe spaţii restrânse va ploua slab sau va burniţa. Vântul se agita în regiunile vestice şi la munte, iar amiaza vine cu temperaturi de la 13...14 grade în nordul Moldovei şi pe litoral până la 21 de grade în Banat.

Atât duminică, cât şi în primele zile ale săptămânii viitoare vremea rămâne mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade. Se întorc ploile în regiunile vestice, nordice şi centrale, în timp ce în zonele joase de relief, mai ales din regiunile extracarpatice, vor fi condiţii de ceaţă.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.