METEO 27 aprilie 2014

Prognoza meteo pe trei luni: Primăvara se încheie cu vreme capricioasă, vara se anunță secetoasă și călduroasă

de Covasna Media | 683 vizualizări

Luna mai va fi una călduroasă și ploioasă, cu temperaturi de până la 26 de grade în sud. Dacă în iunie precipitațiile vor fi bogate, în schimb, în luna iulie precipitațiile vor fi foarte puține.

Meteorologul Mihai Timu anunță că luna mai începe cu o vreme instabilă.

„De-a lungul lunii avem parte de maxime de la 16 la 26 de grade în partea de sud a României, dar asta nu înseamnă că temperaturile pot fi și mai mari de atât. De altfel, centrul european sugerează că anul acesta vor fi temperaturi în jurul acestor norme, dar în anumite zile putem avea și temperaturi de peste 26 de grade Celsius, mai ales în zonele de câmpie”, a explicat meteorologul Mihai Timu la Digi24.

De asemenea, meteorologul precizează că estimările nu cuprind zilele cu fenomene extreme.

Precipitațiile în luna mai pornesc de la 30-50 de litri/mp în zona litoralului și ating 120 de litri/mp în zona montană, în intervale scurte de timp.

Luna iunie se anunță a fi cea mai bogată în precipitații.

„Vorbim de cantități de apă care pornesc de la 60 de litri/mp în zona Bărăganului și Dobrogei și depășesc 120 de litri/mp în zona de munte”, a precizează meteorologul.

Maximele lunii iunie vor fi între 20 și 29 de grade Celsius. Potrivit meteorologilor, temperaturile pot fi mai mari în părțile de vest, sud și sud-est, unde pot fi zile cu temperaturi de peste 30 de grade.

În luna iulie meteorologii estimează precipitații foarte puține, care pornesc de la 30 de litri/mp în zona Dobrogei și mai depășesc 100 de litri/mp în zona montană. Iar aceste precipitații sunt corelate cu temperaturi peste normele climatologice, care ating 23 de grade și ating și depășesc 31 de grade Celsius.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.