METEO 17 septembrie 2014

Prognoza meteo. Două zile frumoase urmate de un weekend mohorât

de Covasna Media | 871 vizualizări

Vremea va fi schimbătoare în următoarele zile. După două zile frumoase, weekendul debutează cu ploi şi vreme mohorâtă.

Joi, presiunea atmosferică e în creştere în zona ţării noastre şi, drept urmare, vremea va fi în general frumoasă. Doar în sud-estul extrem cerul e parţial acoperit de nori şi mai sunt condiţii ca izolat să cadă câţiva stropi de ploaie, în restul ţării soarele domină autoritar cerul însoţit doar de nori decorativi. Vântul e ceva mai turbulent în sud-est şi pe crestele munţilor. Dimineaţa e răcoare, mai ales în centru şi în nord, dar peste temperatura creşte semnificativ şi maximele se apropie în mare parte din ţaăr de valorile normale, de la 20 grade în estul Transilvaniei şi izolat în jumătatea nordică a Moldovei şi 26 grade în nord-vest, dar şi în sud-est.

Şi pentru vineri meteorologii ne promit tot vreme predominant frumoasă, cu cerul variabil, chiar mai mult senin în aproape toată ţara. Abia în noaptea de vineri spre sâmbătă norii se adună din nou peste vestul şi sud-vestul ţării, unde însă aduc doar ploi pe arii restrânse. Vântul nu pune probleme, iar până după-amiază mercurul din termometre urcă până la maxime apropiate de cele normale pentru această perioadă, vorbim despre valori de la 20 grade, izolat în jumătatea de nord a Moldovei poate şi în estul Transilvaniei şi 26 grade în Muntenia, în sud-vestul Transilvanie şi în Dealurile Banatului.

Weekendul debutează cu vreme mai puţin prietenoasă în regiunile intracarpatice, unde norii acoperă cerul mai toată ziua şi plouă local, iar în Banat ploile pot fi ceva mai însemnate cantitativ. În celelate regiuni se înnorează doar temporar şi abia seară şi în noaptea de sâmbătă spre duminică vin câteva ploi. Vântul prinde putere doar izolat, iar maximele sunt aproape de mediile multianuale. Meteorologii prognozează de la 20 grade în depresiuni până la 27 grade în sudul Munteniei.

Duminică, vreme e destul de mohorâtă, cu cerul mai mult noros şi ploi în cea mai mare parte a ţării. Izolat, se pot aduna cantităţi mai însemnate de apă. Maximele cresc uşor în sud şi în sud-est, iar maximele se vor situa în general între 19 grade în depresiunile din estul Transilvanieie şi 29 grade în Muntenia. De marţi până aproape de weekendul viitor temporar trebuie să ne aşteptăm la ploi în cea mai mare parte a ţării, iar temperaturile scad de la o zi la alta şi ajung aşadar la valori sub normalul perioadei.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.