METEO 25 ianuarie 2014

Primii morţi în urma vremii extreme din România

de Covasna Media | 658 vizualizări

O femeie în vârstă de 56 de ani din comuna vasluiană Poieneşti a fost găsită decedată, sâmbătă, pe un câmp. Un alt bărbat, din Mehedinţi, a fost şi el găsit mort sub zăpadă, în curtea casei sale. De asemenea, un angajat CNADNR a murit în timp ce lucra la deszăpezirea unui drum.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, femeia a plecat vineri seara de la locuinţa concubinului său spre casă, având de străbătut o porţiune de aproximativ un kilometru în câmp deschis, scrie Agerpres.

„Femeia mergea pe o cărare pe care localnicii din zonă o folosesc, dar nu a reuşit să ajungă la domiciliu. Dimineaţă rudele sale au constatat că ea nu a ajuns acasă, au căutat-o mai întâi la locuinţa concubinului, după care pe câmp. Femeia a fost găsită decedată, acoperită de zăpadă. La faţa locului a sosit şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, care a constatat decesul”, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirea cauzei decesului.

Ambulanţa Mehedinţi a fost sesizată că într-o gospodărie din localitatea mehedinţeană Stângăceaua un bărbat este căzut în curtea casei, victima fiind găsită decedată de către medici sub un strat consistent de zăpadă.

Apelul la 112 a venit la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, în jurul orei 10.47, un bărbat anunţând că un bătrân este căzut în curtea casei sale din localitatea Stângăceaua, judeţul Mehedinţi.

Potrivit unui comunicat de presă remis, sâmbătă, de Centrul Operaţional Judeţean Mehedinţi, la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, care a constatat că cetăţeanul în vârstă de 82 ani nu avea semne vitale, era acoperit cu un strat consistent de zăpadă, iar pământul de sub el era uscat.

„Se ia în calcul ipoteza ca decesul să se fi produs înainte de căderile de zăpadă. Din informaţiile pe care le avem, cetăţeanul se afla în evidenţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă cu boli cronice (hipertensiune arterială)", se mai arată în comunicatul Centrului Operaţional Judeţean Mehedinţi.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie au deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili cauzele decesului bărbatului.

De asemenea, un angajat al Companiei Naţionale de autostrăzi şi drumuri naţionale din România a murit în timp ce lucra la deszăpezirea DN64.

Bărbatul avea 52 de ani şi era lucrător la districtul Găneasa, în cadrul secţiei Slatina.

Angajatul CNADNR a decedat în urma unui stop cardiac, în timp ce lucra cu un utilaj la deszăpezirea DN64.

Şeful ITM Olt, Cristian Ungureanu, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că bărbatul găsit mort se afla în timpul serviciului şi era în cabina unui utilaj de deszăpezire ce staţiona pe partea dreaptă a drumului.

„Am fost informaţi despre decesul unui bărbat de 52 de ani, care se afla în timpul serviciului, în comuna Fălcoiu, unde acţiona pentru deszăpezire. Erau două utilaje şi conducătorii lor au făcut o pauză de câteva minute. Bărbatul care murit a fost găsit de colegul său de pe alt utilaj. Urmează să aflăm condiţiile în care a avut loc decesul, dacă şoferului i s-a făcut rău şi atunci a decis să tragă autovehiculul pe dreapta sau ce s-a întâmplat. Vom afla şi condiţiile de muncă, dacă au fost respectate normele, de când se afla la serviciu. Dacă a fost sau nu accident de muncă vom putea spune numai la finalul cercetărilor şi în urma rezultatelor necropsiei”, a spus Ungureanu.

Citeşte şi Cod portocaliu de vreme extremă extins: 18 judeţe şi Bucureştiul, sub avertizare de viscol şi ninsori

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.