METEO 6 martie 2012

Primăvara dă semne că ar vrea să revină de joi

de Covasna Media | 442 vizualizări

Vremea dă semne că se mai încălzeşte de joi, astfel încât maximele vor fi cuprinse între zero şi un grade Celsius în depresiunile intramontane şi 8 grade Celsius în Banat, valori cu câteva grade încă sub regimul normal pentru data de 8 martie. Vineri, norii se adună peste jumătatea sudică a ţării şi doar pe arii restrânse vor mai lăsa precipitaţii mixte, însă slab cantitativ.

Miercuri, presiunea atmosferică va fi în uşoară creştere, dar nu va împiedica norii să acopere cerul o bună parte din zi, în regiunile sudice şi estice. Va mai ninge la primele ore, în Dobrogea, în timp ce în celelate zone din sudul şi estul ţării, doar izolat va fulgui. Vântul nu devine supărător, dar şi aşa, la amiază, va fi rece, cu maxime doar între -3 şi 5 grade Celsius, cu cele mai mari valori în sud-vest.

Joi, primăvara începe să dea semne că ar vrea să se întoarcă la noi şi vom remarca o încălzire uşoară, cu maxime cuprinse, în general, între 0 şi un grad Celsius în depresiunile intramontane şi 8 grade în Banat, valori cu câteva grade încă sub regimul normal pentru data de 8 martie. Cerul va fi variabil în majoritatea zonelor, cu excepţia celor din sud şi din vest, unde izolat mai fulguieşte, îndeosebi la munte. Vântul se va domoli şi nu va mai avea viteze mai mari de 20-25 de km/h nici chiar la munte.

Vineri, norii se adună peste jumătatea sudică a ţării şi doar pe arii restrânse vor mai lăsa precipitaţii mixte, însă slabe cantitativ: ploaie în Oltenia şi lapoviţă în sudul şi sud-vestul Munteniei. Vântul va sufla fără prea mare convingere, iar maximele vor trece, cel mai probabil, de pragul de îngheţ în toată ţara şi se vor situa în general între 1 şi 9 grade, cu cele mai mari valori în Banat.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.