METEO 21 iunie 2014

Ninsoare viscolită în Bucegi, la sfârşitul lunii iunie

de Covasna Media | 741 vizualizări

ninsoare_4_71401000

Vacanţa de vară a început cu iarnă veritabilă la munte. Pe platoul Bucegi a nins ca-n poveşti, cu toate că luna iunie e pe sfârşite. Turiştii au fost prinşi nepregătiţi, ba chiar unii s-au rătăcit din cauza ninsorii viscolite.

La peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Bucegi, s-a instalat iarna. A nins atât de tare, încât 20 de turişti porniţi în căutarea unor aşa-zise zone energetice s-au pierdut şi au cerut ajutorul salvamontiştilor ca să ajungă la cabană. Oamenii care au urcat pe munte nu s-au gândit nicio clipă că în preajma solstiţiului de vară ar putea ninge.

Stratul de zăpadă măsoare 20 de centimetri, iar salvamontiştii îi roagă pe turişti să nu se aventureze nepregătiţi pe munte.

Potrivit meteorologilor, la altitudini înalte există posibilitatea ca în această perioadă a anului să mai apară ninsori la altitudini de peste 2.000 de metri.

Data de producere a ultimei ninsori pentru zona înaltă de munte este undeva spre sfârţitul lunii iulie, pentru ca la începutul lunii august să vorbim despre data de producere a primei ninsori. Săptămâna trecută a adus vreme rece în zona ţării noastre atât la câmpie şi la podiş, dar şi în zonele montane unde temperaturile au coborât frecvent, cel puţin la altitudini foarte mari, spre pragul de îngheţ.

Sâmbătă dimineaţa s-au înregistrat 0 grade la Vârful Omu, iar pe parcursul zilei, pe fondul cerului acoperit de nori, valorile termice au atins chiar şi - 1,3 grade.

Astfel, este de aşteptat ca şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în zona munţilor Bucegi să se mai înregistreze temperaturi uşor sub pragul de îngheţ.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.