METEO 5 martie 2014

Ninge viscolit în unele zone din România

de Covasna Media | 680 vizualizări

La Rânca a nins viscolit iar drumarii au fost nevoiți să scoată și frezele pe DN67C. Circulația pe DN67C, Novaci-Rânca în judeţul Gorj s-a desfășurat în condiții de iarnă și chiar dacă mai viscolește uneori, nu se pune problema închiderii drumului. Ninsoarea abundentă este însă motiv de bucurie pentru turiști și cabanieri.

Vântul a suflat cu putere la doar câțiva kilometri de intrarea în stațiune. În aceste condiții, zăpada a fost viscolită iar drumarii au fost nevoiți să folosească utilaje speciale cu freză. Cinci utilaje de deszăpezire au fost aduse de urgență pe drumul spre stațiune. Acum sunt puțini turiști, dar drumarii vor să nu se ajungă la blocaje, așa că intervin permanent pe drum.

„Ninge și în martie și e foarte bine iar noi suntem pregătiți cu utilaje. Vom acționa 24 de ore din 24 pentru a nu se forma suluri de zăpadă. Până la urmă e bine că ninge pentru că turiștii aveau nevoie de zăpadă pentru practicarea sporturilor de iarnă, și se știe că Rânca este o destinație unde se poate schia până după Paște”, a declarat Ion Tudor, director SDN Târgu-Jiu.

În stațiune, stratul nou de zăpadă depășește 30 de centimetri iar vântul nu a creat probleme. „Ne bucurăm că ninge pentru că, deși jos la Novaci e vreme caldă de primăvară, aici putem schia. Zăpada este numai bună de schi și ne așteptam să mai ningă. Stratul de zăpadă este consistent și depus peste cel vechi ajunge la aproape 80 de centimetri”, a spus un turist.

Meteorologii anunță că va ninge în continuare în zonele de munte și în zilele următoare ceea ce înseamnă că stratul de zăpadă va fi perfect în weekend, când sunt așteptați turiștii.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.