METEO 31 ianuarie 2012

Minima anului în România! Minus 29,3 grade Celsius la Întorsura Buzăului

de Agerpres | 522 vizualizări

Staţia meteo de la Întorsura Buzăului a înregistrat, marţi dimineaţă, cea mai scăzută temperatură din această iarnă: minus 29,3 grade Celsius în aer şi minus 31,2 grade Celsius la sol. Aceasta este cea dea patra zi consecutiv cu valori sub minus 26 de grade Celsius în judeţul Covasna.

Temperaturi scăzute s-au înregistrat marţi dimineaţă şi în alte localităţi din judeţ: minus 29 grade la Comandău, minus 25 la Sfântu Gheorghe, minus 24 la Baraolt şi minus 23 de grade Celsius la Târgu Secuiesc.

Conducerea Prefecturii Covasna afirmă că până în prezent nu s-au înregistrat probleme deosebite din cauza gerului - şcolile şi instituţiile publice funcţionează cu program normal, nu sunt întreruperi în alimentarea cu gaz, apă potabilă şi energie electrică, iar drumurile publice sunt deschise circulaţiei, însă pe anumite tronsoane traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, pe carosabil acoperit cu gheaţă sau zăpadă bătătorită. Pe DJ 121, între localităţile Leţ şi Moacşa se circulă cu dificultate din cauza viscolului care a împrăştiat zăpada pe şosea. Cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record nemaiatins din anul 1939.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.