METEO 2 octombrie 2012

Meteorologii anunţă vreme rece şi ploi. Vezi prognoza pe următoarele două săptămâni

de Covasna Media | 454 vizualizări

Meteorologii anunţă că în următoarele două săptămâni temperatura aerului va marca o scădere şi valorile termice se vor apropia de cele normale ale perioadei. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare pe 2 şi 3 octombrie, apoi în intervalul 7-11 octombrie şi, din nou, pe 15 octombrie.

TRANSILVANIA Regimul termic diurn va marca o scădere de circa 6 grade în primele zile ale intervalului de prognoză, astfel încât pe data de 4 octombrie media maximelor va fi de 21 grade. O nouă răcire se va produce în intervalul 6-9 octombrie, când temperaturile medii diurne vor scădea spre aproximativ 15 grade. Va urma o uşoară încălzire, ce va determina maxime de circa 18 grade între 11 şi 15 octombrie, când minimele nocturne vor fi, în medie, de 6 grade. Va ploua local pe 3 octombrie şi, din nou, după 7 octombrie. Probabilitatea pentru averse pe arii extinse va fi mai mare în zilele de 7, 8 şi 11 octombrie.

BANAT Vremea se va menţine caldă în prima zi a intervalului de prognoză, dar pe 3 octombrie temperatura aerului va marca o scădere şi valorile termice se vor apropia de cele normale ale perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime de 22…24 grade Celsius şi minime de aproximativ 11 grade. O nouă răcire se va produce pe data de 7 octombrie, când mediile maximelor diurne vor scădea spre 17 grade, pentru ca ulterior, în intervalul 10-15 octombrie, să revină la valori normale climatologic. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare pe 2 şi 3 octombrie, apoi în intervalul 7-11 octombrie şi, din nou, pe 15 octombrie.

CRIŞANA Pe data de 3 octombrie valorile termice maxime vor marca o scădere cu circa 7 grade faţă de ziua precedentă, apoi vor creşte uşor, iar pe 6 octombrie se vor situa în jurul valorii normale de 23 grade. O nouă răcire se va produce pe 7 octombrie, iar mediile maximelor diurne în intervalul 7-10 octombrie nu vor mai depăşi 17 grade. Între 11 şi 15 octombrie regimul termic se va apropia din nou de cel climatologic normal, cu medii ale temperaturilor maxime de 20 grade şi ale celor minime de aproximativ 9 grade. Va ploua pe 2 şi 3 octombrie şi din nou, local şi temporar, după data de 6 octombrie, cu o probabilitate mai mare pe 7, 11 şi 15 octombrie.

MARAMUREŞ Regimul termic diurn va marca o scădere cu circa 6 grade pe 3 octombrie şi, din nou, în intervalul 7-9 octombrie, când mediile temperaturilor maxime vor atinge aproximativ 15 grade , faţă de 27 grade în prima zi a intervalului de prognoză. Apoi vremea se va încălzi uşor, iar între 11 şi 15 octombrie se vor atinge constant valori medii diurne de 18…19 grade, apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, iar minimele nocturne vor fi de circa 7…8 grade. Va ploua pe arii extinse pe data de 3 octombrie, iar în intervalul 6-15 octombrie ploile se vor semnala local şi temporar.

MOLDOVA În primele zile ale intervalului de prognoză temperatura aerului va marca o scădere treptată, de la valori medii diurne de 28 grade în prima zi spre 22…24 grade între 4 şi 6 octombrie. În perioada 7-9 octombrie o nouă răcire va aduce maximele termice spre valori medii de 16 grade, apoi vremea se va încălzi uşor, astfel încât în intervalul 10-15 octombrie temperaturile vor atinge, în medie, aproximativ 18..19 grade ziua şi 8 grade noaptea (un regim termic care se va apropia de cel normal pentru această perioadă a anului). Va ploua slab şi pe arii restrânse pe data de 3 octombrie, dar probabilitatea pentru ploi mai extinse va fi mai semnificativă între 7 şi 11 octombrie.

DOBROGEA Temperaturile maxime se vor menține relativ constante în jurul valorii de 25 grade în primele zile ale perioadei de prognoză, dar între 7 şi 9 octombrie vor scădea spre 18 grade. Ulterior, o uşoară încălzire va detemina în intervalul 10-15 octombrie temperaturi diurne apropiate de cele normale ale perioadei, în medie, de 20 grade și minime nocturne de 11...12 grade. Vor fi ploi puține și slabe, cu probabilitate mai mare de apariție în 8, 9 şi 11 octombrie

MUNTENIA La începutul intervalului, temperatura aerului va marca o scădere, de la medii ale maximelor termice de 29…30 grade în prima zi, spre 25…26 grade în intervalul 3-7 octombrie. Pe 8-9 octombrie vremea se va răci din nou şi mediile temperaturilor diurne nu vor mai depăşi 19…20 grade, pentru ca apoi, un proces de uşoară încălzire să aducă regimul termic la valori apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, de circa 21 grade ziua şi 9 grade noaptea. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare între 7 şi 11 octombrie, dar nu se aşteaptă precipitaţii importante cantitativ.

OLTENIA După prima zi mai caldă a intervalului de prognoză, va urma o răcire, iar temperaturile maxime vor scădea, în medie, cu 5…6 grade. Între 7 şi 9 octombrie vremea se va răci din nou şi se vor atinge medii termice de 19 garde ziua şi 8 grade noaptea. O uşoară tendinţă de încălzire va aduce regimul termic spre valori apropiate de cele normale climatologic pentru această perioadă în intervalul 11-15 octombrie, când mediile maximelor diurne vor fi de aproximativ 21 grade, iar minimele nocturne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 9 grade . Va ploua puţin şi slab pe 2 şi 3 octombrie, dar probabilitatea pentru ploi pe arii extinse va creşte în intervalul 7-11 octombrie şi, din nou, pe 14-15 octombrie.

LA MUNTE Temperatura aerului va marca o scădere, astfel încât în intervalul 3-6 octombrie maximele termice vor fi, în medie, de 14 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 6 grade. Pe 7 şi 8 octombrie vremea se va răci din nou şi maximele vor scădea spre 7…8 grade, în timp ce minimele se vor apropia de 1…2 grade, pentru ca ulterior o uşoară încălzire să aducă regimul termic în limite normale pentru această perioadă din an, cu maxime de aproximativ 10…11 grade şi medii ale temperaturilor minime de 4oC, între 11 şi 15 octombrie. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse va fi mai mare pe 3 octombrie şi, din nou, în intervalul 7-15 octombrie.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Recital de absolvență (CP)

Acum 23 ore, 24 minute

Anunț public

Acum 23 ore, 29 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.