METEO 11 martie 2014

Meteorologii anunţă vreme deosebit de caldă. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

de Covasna Media | 617 vizualizări

Meteorologii anunţă vreme extrem de frumoasă pentru perioada următoare. Miercuri sunt aşteptate maxime de la 8...9 grade în Delta Dunarii şi în depresiunile din estul Transilvaniei până la 17, chiar 18 grade în Oltenia. Joi, vineri şi sâmbătă tot de vreme predominat frumoasă şi caldă pentru această perioada avem parte, urmând ca de duminică temperaturile să scadă uşor.

Miercuri presiunea atmosferică în zona ţării noastre e în creştere şi drept urmare vom avea parte de o vreme frumoasă, cu cer variabil, chiar mai mult senin în mare parte a ţării, mai ales după disiparea ceţii care e prezentă izolat dimineaţa în zonele joase. Pentru că soarele e foarte darnic, peste zi temperaturile continuă să crească uşor şi vremea devine caldă pentru această perioadă în toată ţara. Meteorologii prognozează aşadar maxime de la 8...9 grade în Delta Dunării şi în depresiunile din estul Transilvaniei până la 17, chiar 18 grade în Oltenia. Vântul suflă încă destul de supărător în Moldova, în Dobrogea şi în estul Munteniei precum şi pe crestele munţilor, unde se mai pot depăşi 50 km pe oră.

Joi avem parte tot de vreme predominant frumoasă şi caldă pentru această perioadă, practic ne vom bucura de o zi de primăvară autentică. Cerul va fi mai mult senin şi doar dimineaţa izolat în zonele joase va fi ceaţă. Vântul e ceva mai sprinten, fără însă să ne mai deranjeze, în Moldova, în Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei. Temperaturiole maxime se vor situa în general între 9 grade în estul Transilvaniei şi în Delta Dunării şi 16..17 grade în Banat şi în vestul Olteniei.

Vineri vremea frumoasă şi caldă continuă, ba chiar este deosebit de caldă în regiunile extracarpatice, unde temperaturile cresc semnificativ şi ajung la valori potrivite pentru luna aprilie mai degrabă. Meteorologii prognozează valori maxime de la 12 grade în estul Transilvaniei până la 18, 19 grade chiar în sduul şi în estul ţării. Cerul va fi mai mult senin, vântul mai suflă agitat doar pe la munte şi doar izolat dimineaţa va fi ceaţă.

Sâmbătă vremea ne răsfaţă cu temperaturi mult mai mari decât mediile climatologice îndeosebi în sudul şi în estul ţării, vorbim despre maxime de la 10 la 20 grade. Cerul va fi mai mult senin în cea mai mare parte a ţării şi a zilei, dar pe seară şi mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică norii acoperă cerul în vest, în nord şi în centru unde aduc şi precipitaţii pe arii extinse, dar slabe cantitativ. Vor fi ploi însoţite de vânt tot mai alert dar şi ninsori la munte iar vântul va sufla tare.

Duminică vremea se răceşte accentuat în cea mai mare parte a ţării şi temperaturile revin la valori apropiate de cele normale, dar de marţi se încălzeşte din nou. Duminică şi luni mai cad precipitaţii slabe în vest, în nord şi în centru şi mai puţin în celelalte regiuni.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.