METEO 25 martie 2015

Meteo. Vremea se răceşte în weekend

de Covasna Media | 762 vizualizări

Meteorologii prognozează o uşoară răcire a vremii în weekend, însă de la mijlocul săptămânii viitoare mercurul va urca din nou în termometre şi va fi mai cald decât în mod obişnuit la începutul lunii aprilie.

Joi, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor pleca de la maxime cuprinse între 10...13 grade în Deltă şi pe Litoral şi 22 de grade în nord-vest şi centru. Se arată soarele, şansele de ploaie vor fi reduse, iar în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă dimineaţa.

Vineri, vremea se va răci, mai ales în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, unde valorile termice vor deveni apropiate de cele normale pentru această dată, în timp ce în restul teritoriului rămâne destul de cald. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, dimineaţa, în sudul ţării, apoi şi în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1.800 metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în Dealurile Sudice şi 21 de grade în extremitatea de nord-vest a ţării.

Sâmbătă, temperaturile scad semnificativ şi în regiunile vestice, nordice şi centrale, cu aproximativ 10 grade faţă de ziua anterioară. Cerul va fi înnorat şi plouă în cea mai mare parte a ţării, iar pe arii restrânse în Dobrogea, Moldova şi Muntenia, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în Deltă şi 14 grade în Oltenia şi Transilvania.

Duminică, valorile termice vor continua să scadă în estul teritoriului, dar în celelalte regiuni vremea se va încălzi uşor. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade. Continuă să plouă, de acestă dată slab în special în jumătatea de est a ţării, dar noaptea ulterior aria precipitaţiilor va fi din nou în extindere, pentru ca începutul săptămânii viitoare să vină cu ploi mai ales în jumătatea nordică, iar în zona montană, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile încep din nou să crească, aşa că spre mijlocul săptămânii ajungem din nou să vorbim despre o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii aprilie. Temporar, mai ales în jumătatea de nord a ţării, va mai ploua.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.