METEO 9 octombrie 2011

La Predeal stratul de zăpadă are 10 centimetri

de Covasna Media | 479 vizualizări

Temperaturile au scăzut până la minus cinci grade celsius azi-noapte în Călimani. Valori cu minus nu s-au înregustrat doar pe crestele munţilor, ci şi în localităţi. La Bucin, În Harghita, mercurul a ajuns la minus un grad Celsius. Răcirea vremii continuă, după cum ne-a informat Administraţia Naţională de Meteorologie, astfel încât astăzi valorile termice ajung sub normele climatologice în toată ţara.

La Predeal, ninge în continuu de câteva ore bune, iar stratul de zăpadă atinge acum aproximtiv 10 centimetri.

Temperaturile au scăzut până la minus cinci grade celsius azi-noapte în Călimani. Valori cu minus nu s-au înregustrat doar pe crestele munţilor, ci şi în localităţi. La Bucin, În Harghita, mercurul a ajuns la minus un grad Celsius.

Răcirea vremii continuă, după cum ne-a informat Administraţia Naţională de Meteorologie, astfel încât astăzi valorile termice ajung sub normele climatologice în toată ţara.

Astăzi odată cu creşterea uşoară a presiunii atmosferice, vremea se mai îndreaptă în vest, unde ploile apar doar izolat. În sud şi în est însă, este o zi mohorâtă de toamnă, cu cerul acoperit de nori şi ploi pe arii extinse. Şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate în aceste regiuni.

La munte aşteptăm şi astăzi lapoviţă şi ninsoare. Vântul continuă să sufle tare la munte şi în sud-est, şi accentuează senzaţia de rece, iar aerul polar se extinde peste toată ţara şi maximele scad. Vorbim astăzi de temperaturi între 7 şi 17 grade, sub mediile multianuale.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.