METEO 13 martie 2018

(Update) Inundațiile au atins cota de COD ROȘU în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 3685 vizualizări

Avertizarea hidrologică este valabilă până miercuri dimineața, la ora 06:00

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis o informare de COD ROȘU de inundații pentru județele de Brașov, Buzău și Covasna. Aceasta este valabilă de marți, 13 martie, ora 21:45 până miercuri, 14 martie, ora 06:00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râul Buzău aval Vama Buzăului - amonte acumularea Siriu, judeţele Braşov, Covasna, Buzău”, arată informarea DSU, transmisă prin intermediul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor. 

Pompierii intervin în mai multe localități din județul Covasna, printre care Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Arcuș, Băcel și altele.

„La Sita Buzăului, pompierii de la ISU Covasna au salvat 31 de ovine din grajdurile inundate. Pompierii covăsneni intervin la această oră pentru evacuarea apei din mai multe subsoluri și anexe din Sfântu Gheorghe și Sita Buzăului. Echipajele de intervenție au reușit salvarea a peste 30 de ovine surprinse într-un grajd afectat de inundații. Alături de pompierii militari intervin și echipaje ale CLSU Sita Buzăului cu un buldoexcavator pentru îndepărtarea blocajelor survenite la un pod situat pe DN 10”, arată o informare ISU Covasna.

Alte detalii și imagini foto și video de la intervențiile pompierilor covăsneni de marți seară, AICI

Sursă foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.