ACTUALITATE 13 martie 2018

(Update) ULTIMĂ ORĂ: Pompierii intervin la inundații în trei localități

de Iulia Drăghici - Taraș | 5596 vizualizări

FOTO/VIDEO Pompierii de la ISU Covasna intervin la această oră în trei localități din cauza inundațiilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt Marius Tolvaj, la 19:30 detașamentul Sfântu Gheorghe s-a deplasat la Băcel - podul Garofina, iar pichetul de pompieri din Întorsura Buzăului în localitatea Brădet, unde mai multe gospodării sunt inundate.

De asemenea și SVSU Arcuș a intervenit în localitate pentru două subsoluri afectate de inundații.

În urma precipitaţiilor abundente căzute în data de 13 martie a.c. în judeţul Covasna, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Mihai Vitezul” al judeţului Covasna acţionează pentru evacuarea apei din gospodăriile populaţiei din localităţile Floroaia, Băcel şi Brădet.

„Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Sfântu Gheorghe, împreună cu echipe ale Sistemului de Gospodarire a Apelor, intervin cu trei motopompe pentru evacuarea apei din zona afectată a localităţii Băcel. De asemenea, Pichetul de pompieri Întorsura Buzăului intervine în localităţile Floroaia şi Brădet pentru evacuarea apei din mai multe gospodării. Situaţia din teren este monitorizată de echipaje de pompieri, personal din cadrul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi prin echipaje ale SGA Covasna,  iar dacă va fi nevoie, se vor suplimenta forţele şi mijloacele de intervenţie”, arată un comunicat de presă de la ISU Covasna.

La prânz, pompierii de la Sfântu Gheorghe au intervenit și la evacuarea apei dintr-un subsol al unei case din strada Oltului, dar și cei din Întorsura Buzăului – la o curte și un garaj din satul Floroaia, inundate din cauza ploii.

Județul Covasna este de marți, 13 martie, ora 14:40 până miercuri, 14 martie, la ora 10:00 sub incidența codului portocaliu de inundații.

 

Intră AICI să vezi unde au mai fost probleme din cauza indundațiilor și care zone sunt în pericol. 

Sursă foto, video: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.