METEO 3 august 2014

Informare meteo de caniculă pentru începutul săptămânii

de Covasna Media | 554 vizualizări

Alertă de caniculă în sud-estul României: duminică după-amiază s-au înregistrat 36 de grade Celsius la umbră şi 42 de grade la sol în Bucureşti, Slobozia şi Galaţi, iar indicele de confort termic a depăşit pragul critic, ceea ce a făcut căldura şi mai greu de suportat.

Meteorologii avertizează că nu vom scăpa de caniculă în următoarele două zile, iar norii se vor arăta cu greu pe cer.

Medicii recomandă ca populaţia să evite soarele, să poarte pălării sau şepci şi să consume multe lichide.

Primele zile ale săptămânii aduc valori termice care se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a ţării. Probabilitatea de apariţie a fenomenelor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în orele amiezii în centrul, nordul şi estul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată şi uşoare intensificări ale vântului.

Cum va fi vremea în luna concediilor

După un iulie al patrulea cel mai ploios din ultimii 50 de ani, august, care a debutat cu o avertizare de caniculă, se anunţă sărac în precipitaţii. Luna cea mai preferată de români pentru concedii începe cu o perioadă în care temperaturile vor fi mai mari decât în mod normal, înregistrându-se o medie de 37 de grade Celsius. Sunt temperaturi un pic mai ridicate decât în mod normal. În această perioadă a anului media ar fi trebuit să fie de 33-34 de grade Celsius.

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie arată că iulie al acestui an a fost a patra cea mai ploioasa luna iulie din 1961 încoace.

August este, potrivit specialiştilor, luna în care cei mai mulţi români îşi iau concediu, destinaţia favorită fiind litoralul. Veştile meteorologilor pentru această perioadă sunt încurajatoare. Prognoza estimativă pentru luna august arată că în luna august va fi deficit de precipitaţii la nivelul întregii ţări. Va ploua numai local în centrul şi nordul ţării.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.