METEO 22 septembrie 2013

Început de săptămână cu vreme răcoroasă

de Covasna Media | 572 vizualizări

Luni, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată în nord, în nord-vest dar şi în centrul ţării în timp ce în celelalte regiuni regimul termic e mai apropiat de cel normal, vorbim despre maxime cuprinse în general între 13 grade în Maramureş, în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 24 grade în sudul munteniei şi al Olteniei.

Şi tot în nord, în nord-vest şi în centru se înnorează pentru o bună parte a zilei şi local, mai ales după-amiază, plouă slab în timp ce în restul ţării doar izolat aşteptăm ploi slabe. Vântul suflă mai alert în unele zone, cu viteze mai mari în nordul Moldovei şi la munte. În zona montană vremea e mai rece decât în mod normal, cad precipitaţii pe arii extinse, izolat se vor adună 10, 15 l/mp iar vântul suflă tare, cu peste 80 km/m pe creşte, unde spre seară ploaia se poate transforma în lapoviţă sau ninsoare.

În centru, vremea este răcoroasă, temperaturile după amiază sunt cu câteva grade sub cele normale, doar 14 grade la Miercurea Ciuc, 17 în Braşov şi la Tg. Mureş, 19 la Sibiu. Norii acoperă cerul aproape toată ziua şi lasă ploi slabe, pe arii restrânse.

Vreme de toamnă destul de mohorâtă şi în nord-vest, unde soarele rămâne dincolo de un strat destul de gros de nori mai toată ziua şi plouă temporar. Drept urmare, mercurul din termometre se opreşte la 15, 17 grade în Maramureş şi 19 grade în nordul Crişanei, la Oradea.

În vest sunt înnorări, dar şansele de ploaie sunt ceva mai mici şi chiar se arată soarele pentru scurt timp printre nori. Drept urmare maximele sunt uşor mai mari, aşteptăm 21 grade la Arad şi la Timişoara, dar şi aceste valori sunt o idee sub normalul termic al datei din calendar.

În Oltenia, norii se adună pe cer câteva ore bune dar este loc şi pentru soare pe cer din când în când. Şansele de ploaie sunt scăzute, poate după amiază să vedem câţiva stropi în nordul regiunii. Maximele se apropie semnificativ de cele normale, 22 grade la Tg Jiu, 21 la Craiova, spre 23, 24 grade în sud.

În jumătatea vestică a Munteniei, cer temporar noros, doar mai aproape de masivele montane pot cădea câţiva stropi de ploaie spre seară.După amiază vine cu maxime de 21 grade la Piteşti, 24 la Alexandria şi în Lunca Dunării.

În sud-est, soarele răzbate din când în când printre norii care acoperă temporară cerul, cu şanse destul de reduse de ploaie însă. Maximele trec de 20 grade, se opresc la 23 grade la Călăraşi, 22 la Constanţa, un grad mai puţin la Tulcea, dar vântul e ceva mai alert şi scade uşor temperatura real resimţită.

În nordul şi în centrul Moldovei înnorările sunt accentuate mai toată ziua, şi plouă slab mai ales în nordul regiunii. În aceste condiţii după amiază în termometre nu adună mai mult de 17 grade în Bacău, 16 grade la Iaşi şi 15 grade la Suceava, cu 4-5 grade mai rece decât în mod normal la această dată, dar vântul pune şi el umărul la scăderea temperaturilor resimţite.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.