METEO 11 noiembrie 2013

Guvernul anunță ger anormal în perioada următoare și alocă mai mulți bani primăriilor

de Covasna Media | 665 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie spune, însă, că nu a transmis nicio prognoză de acest gen către Guvern.

„Prognoza meteorologică indică un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada următoare”, se arată într-un document al Guvernului prin care este justificat un transfer de fonduri către primării pentru acoperirea costurilor generate de iarnă, relatează Mediafax.

„Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada următoare, ceea ce va determina creşterea consumului prognozat de energie electrică şi termică pe perioada sezonului rece. În aceste condiţii există riscul ca autorităţile locale să nu poată asigura stocurile necesare furnizării în condiţii optime a agentului termic pentru populaţie pentru perioada friguroasă în anul 2013", se arată în nota de fundamentare a unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului.

Prin această ordonanţă, Guvernul va transfera autorităţilor locale bani din Fondul de rezervă bugetară pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru funcţionarea în perioada de iarnă şi alte cheltuieli, inclusiv salarii.

Meteorologul Meda Andrei a explicat la Digi24 că temperaturile vor mai scădea în zilele următoare, apropiindu-se încet-încet de valorile normale pentru această perioadă. Se vor înregistra maxime cuprinse între 5 și 12 grade, dar deocamdată ANM încă nu are datele pentru o prognoză pe termen lung. Deocamdată, pentru următoarele săptămâni, nu se anunță anomalii din punct de vedere al minimelor, spune Meda Andrei. Nu este nimic anormal ca în România să fie ierni friguroase, a adăugat meteorologul.

Contactat de Digi24, Ion Sandu, directorul ANM, a refuzat să comenteze ceea ce scrie în ordonanța de urgență a Guvernului.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 13 noiembrie 2013
UPDATE Daniel Chitoiu: Documentul privind masele de aer arctic a fost facut de departamentul de buget si a fost scos de pe site pentru ca era o prostie de L. Pirvu HotNews.ro Marţi, 12 citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.