METEO 14 februarie 2012

Gerul revine de miercuri

de Covasna Media | 358 vizualizări

Situaţia continuă să fie alarmantă în toată ţara. Ninsorile nu se opresc şi, ca şi când nu era suficient, hidrologii spun că, în cazul unei încălziri bruşte a vremii, avem toate şansele să ne luptăm şi cu inundaţiile. Miercuri vremea se răceşte din nou. Din nou vom avea de îndurat temperaturi de minus 20 de grade Celsius în nordul Moldovei în zori, dar amiaza ne va aduce valori între minus 7 şi 0 grade Celsius.

Meteorologii spun că luni la amiază la staţiile meteorologice stratul de zăpadă era de aproape 70 de centimetri în Oltenia şi peste 50 atât în Muntenia, cât şi, local, în Moldova. Mai mult, în zona montană zăpada are şi peste un metru şi jumătate. În aceste condiţii, există o veste bună. Aceea că nu există riscul de secetă la primăvară, dar avem şi reversul medialiei: riscul de indundaţii.

Marţi. După o noapte cu ninsori, ziua de marţi le mai domoleşte avântul. Dar în est şi sud-est ninsorile continuă adăugând încă şi mai mult peste zăpada gata aşezată. În plus, şi vântul continuă în aceeaşi notă agitată, cu rafale de 50-60 de km pe oră tot în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. În rest, mai ninge doar în prima parte a zilei, ba chiar prin sud şi sud-vest este posibil să se arate şi soarele la amiază, iar vântul se va domoli în toată ţara odată cu lăsarea serii. Până atunci însă, amiaza ne va aduce valori termice în general peste pragul gerului: cu valori între minus 9 grade şi un grad Celsius, cu plus! Aceste maxime par o idee mai plăcute, dar sunt în continuare cu câteva grade bune sub ceea ce ar fi normal.

Miercuri vremea se răceşte din nou. Aşa cum ne-am obişnuit deja, după câteva zile de ninsori, revine gerul. Din nou vom avea de îndurat temperaturi de minus 20 de grade Celsius în nordul Moldovei în zori, dar amiaza ne va aduce valori între minus 7 şi 0 grade Celsius. Chiar dacă aceste valori continuă să fie mai mici decât normal, după gerul din ultimele zile, putem spune că vremea se încălzeşte. Ninsorile însă continuă la fel de hotărât în vest, nord şi centru, dar nu lipsesc nici din restul ţării.

Joi vom avea parte de ninsori tot în vest, centru şi nord. Maximele urcă ceva mai mult, la valori de la minus 7 grade Celsius până spre valori pozitive, de 3 grade Celsius pe litoral.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.