METEO 5 ianuarie 2013

Gerul de Bobotează se amână: Temperaturi normale în weekend. Prognoza pe trei zile

de Covasna Media | 409 vizualizări

Meteorologii spun că acest sfârşit de săptămână se va încadra în limita temperaturilor normale pentru această perioadă. Vântul va crea mai multe probleme, în special la munte. Precipitaţii slabe cantitativ vor acoperi întreg teritoriul ţării. Începutul săptămânii viitoare va aduce cu sine o nouă perioadă friguroasă, cu temperaturi maxime de 0 grade Celsius.

Sâmbătă norii vor prefera jumătatea de nord a ţării şi vor mai lăsa din când în când loc şi soarelui în restul zonelor. Nu lipsesc nici precipitaţiile, deşi slabe cantitativ, ninsoare în nord, nord-est şi centru, şi precipitatii mixte, pe arii restrânse, în celelalte regiuni. Este foarte probabil să se formeze polei. Vântul se agită prin centrul şi estul ţării, dar mai ales la munte, unde va viscoli şi spulbera zăpada. Vor fi între -1 grad în depresiuni şi 9 grade în regiunile sud-vestice.

Duminică, valorile termice vor fi în scădere uşoară, dar nu se va simţi gerul de Bobotează. Temperaturile vor ajunge să se încadreze în limitele normale pentru această perioadă. Vor fi cuprinse între -2 grade în estul Transilvaniei şi 6 grade in regiunile sud-vestice. Va ninge slab la munte şi în est şi doar izolat în restul teritoriului. Spre seară, în schimb, ninsorile se extind treptat în regiunile intracarpatice. Vântul continua sa aiba mai multa putere în regiunile centrale, estice şi în zona de munte, unde va viscoli ninsoarea.

Gerul de Bobotează se amână pentru începutul săptămânii viitoare. Luni, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării. În jumătatea estică a teritoriului, pe arii relativ extinse, va ninge. În celelate zone se va vedea din când în când şi soarele, iar ninsorile vor fi destul de puţine. Vântul va sulfa cu putere în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare. Maximele vor fi cuprinse între -7 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 5 grade în sud-vest.

Marţi, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în regiunile estice şi centrale. De miercuri vremea se încălzeşte din nou. Local şi temporar se vor semnala precipitaţii, cel mai probabil în regiunile din jumătatea nordică a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -6 şi 5 grade Celsius.

 

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.