METEO 8 februarie 2012

Ger pătrunzător în toată ţara, mai ales în est, sud şi centru VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

de Covasna Media | 457 vizualizări

Veștile de la Administrația Natională de Meteorologie nu sunt tocmai unele bune, căci codul galben din țara noastră avertizează venirea gerului. Acesta rămâne în vigoare până duminică dimineață.

Joi, presiunea atmosferică rămâne ridicată deasupra țării noastre, iar masa de aer continental polar este cea care dă nota meteorologică a zilei. Drept urmare, ziua începe cu ger pătrunzător în toată țara, iar până la amiază gerul nu se lasă dus mai ales din regiunile estice, sudice și centrale. La amiază termometrele arată maxime cuprinse între minus 16 și minus 6 grade.

Norii acoperă doar temporar cerul și aduc ninsori slabe la munte, în timp ce în restul teritoriului doar izolat va fulgui. În primele ore este posibil să se formeze ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Vântul suflă ascuțit în est și în sud-est și din păcate amplifică și mai mult gerul, mai ales în Dobrogea dar în celelalte regiuni abia își face simțită prezența.

Vineri ne confruntăm din nou cu gerul mai ales dimineață, cele mai afectate zone fiind estul și sudul țării. Norii vor apărea din când în când pe cer în cea mai mare parte a țării, dar spre seară se înnorează de-a binelea și vor fi câteva ninsori slabe în sud-vest. Vântul încă mai suflă simțitor. Maximele termice pleacă de la doar minus 16 grade în nordul Moldovei și ajung la cel mult minus 8 grade în zonă litoralului.

Sâmbătă gerul se anunţă a fi și mai greu de suportat. La începutul zilei vor fi valori chiar mai mici de minus 25 grade în depresiunile est-transilvane, dar temperaturi foarte scăzute vor fi în toată țara, cu precădere în est, în sud și în centru. Maximele sunt foarte mici pentru data din calendar adică între minus 18 și minus 8 grade, cu cele mai mici valori în Moldova și în Oltenia și cele mai mari în Banat și pe litoral. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea sudică a țării și ninge în Banat, în Oltenia, local în Muntenia și mai slab în Crișana și în Transilvania. Vântul devine mai alert în sud și în sud-est dar nu vorbim despre viscol.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.