METEO 20 februarie 2013

Finalul de săptămână vine cu vreme mohorâtă, precipitaţii mixte şi vânt. Prognoza pe trei zile

de Covasna Media | 532 vizualizări

Ultimele zile ale săptămânii vin cu vreme închisă, vânt, ploi şi, pe alocuri, ninsori. În weekend, în unele zone, vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare, în timp ce în restul ţării plouă.

Lapovita-si-ninsoare-620x310

Joi, temperaturile continuă să crească în sudul şi sud-estul ţării şi sunt prognozate maxime cu 3.. 4 grade peste cele normale la această dată. Totuşi, în celelalte regiuni, sunt temperaturi normale pentru o zi de februarie şi avem, la amiază, de la 0 grade în nordul Moldovei până la 10... 11 grade în Lunca Dunării. Iese şi soarele, dar aşteptăm şi ninsori, la munte sau precipitaţii mixte în rest. După căderea nopţii, ninsorile se extind în nord, centru şi la munte, în timp ce în celelalte regiuni mai mult plouă.

Vineri, vremea aminteşte de toamna târzie. Cad precipitaţii în toată ţara şi vorbim despre ploi, multe la câmpie, şi ninsori doar la munte şi în nordul Moldovei. Vântul suflă cu putere în mare parte din ţară, dar mai ales la munte şi in regiunile sudice şi estice. Temperaturile nu scad prea mult, vineri, astfel încât, la amiaza, vor fi 0...2 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei, în timp ce în sud-est încă se ating 8 grade.

 

Sâmbătă, vremea rămâne închisă în sudul şi estul ţării şi mai cad ceva precipitaţii mixte în Moldova şi la munte, pe când, în rest, plouă. În regiunile intracarpatice, unde iese şi soarele, temperaturile sunt mai ridicate. Totuşi, cad şi câţiva stropi de ploaie. Vântul rămâne puternic la munte, dar şi în centrul, sudul şi sud-vestul ţării şi prin urmare avem de la 1...2 grade în nordul Moldovei, până la 11 grade în Lunca Dunării şi în Dealurile Vestice.

Atât în ultima zi din această săptămână, cât şi în primele zile din următoarea, tendinţa este ca temperaturile să crească. Vor fi temperaturi între 2-3 grade în Moldova şi 14, chiar 15 grade în Dealurile de Vest. Totuşi, norii nu se risipesc şi, mai ales în sudul şi estul ţării, duminică, dar şi în celelalte regiuni la început de săptămână, vremea rămâne închisă şi plouă. Doar în nord-est şi la munte mai ninge.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.