METEO 11 ianuarie 2013

Fenomen rar la Întorsura Buzăului: diferenţă de temperatură de peste 20 de grade de la o zi la alta

de Agerpres | 506 vizualizări

După două zile de ger, în care mercurul termometrelor a coborât până la minus 28 de grade Celsius la Întorsura Buzăului, vremea s-a încălzit subit, înregistându-se o diferenţă de temperatură de 20 de grade de la o zi la alta.

Miercuri staţia meteo de la Întorsura Buzăului a înregistrat minus 28,3 grade Celsius, iar joi, minus 28,7 grade Celsius în  aer şi minus 30,6 grade la sol. Potrivit meteorologilor, vineri dimineaţă minima a fost de minus 6,9 grade Celsius. Aceştia spun că fenomenul este neaşteptat şi că rar s-a mai întâmplat să se înregistreze diferenţe atât de mari de temperatură de la o zi la alta.

Potrivit localnicilor, de regulă gerul din preajma Bobotezei ţinea chiar şi o săptămână. Cea mai scăzută temperatură din actualul sezon hibernal s-a înregistrat pe 14 decembrie 2012 la Întorsura Buzăului, când au fost minus 31 de grade în aer şi minus 33 de grade la sol. Dar minima absolută din ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius pe 8 februarie 2005, record nemaiatins din anul 1939.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.