METEO 30 ianuarie 2013

Februarie vine cu temperaturi de primăvară şi vânt puternic. Prognoza pe trei zile

de Covasna Media | 658 vizualizări

Ultima zi a lunii ianuarie vine cu temperaturi ridicate pentru această perioadă şi cu condiţii de ploaie aproape în toată ţara. Februarie va debuta cu vreme caldă specifică primăverii, iar din weekend temperaturile vor scădea uşor şi vor apărea nori groşi de ploaie.

primavara umbrela vreme

Joi vremea va fi caldă pentru ultima zi a lunii ianuarie. Meteorologii prognozează maxime termice cuprinse în general între 1 grad în estul Transilvaniei şi 12 grade în Oltenia. Cerul va fi acoperit o bună parte a zilei în nord, în centru şi în est, unde aşteptăm precipitaţii pe arii extinse, mai ales lapoviţă şi ninsoare la munte, mixte în Maramureş şi în Transilvania şi predominant ploi în celelalte zone. Izolat se menţin şansele de formare a poleiului. Vântul va sufla cu putere la munte, unde viscoleşte sau spulberă zăpada, dar prinde putere şi în celelalte regiuni, mai ales în vest, în sud şi în centru, unde poate depăşi 45-50 km/h.

Luna februarie începe cu vreme caldă pentru data din calendar. În nord şi în centru cerul va fi mai mult noros şi cad precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie în timp ce în zonele de munte predomină ninsorile. În celelalte zone norii vin şi pleacă, temporar însă zăbovesc ceva mai mult şi lasă ploi locale în est şi în sud. Vântul continuă să sufle cu putere pe creste, dar local şi temporar se intensifică şi în vest, în sud şi în centru. Temperaturile maxime pleacî de la 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ajung la 12 grade în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei.

Sâmbătă temperaturile scad uşor în vest şi în sud-vest, dar vremea rămâne mai caldă decât în mod normal la început de februarie. Meteorologii prognozează maxime în general cuprinse între 2 grade în nordul Moldovei şi 12 grade în sudul extrem. Cerul rămâne mai mult noros peste vestul, centrul şi nordul ţării, unde pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă. La munte vor fi precipitaţii mixte. În celelalte regiuni mai puţini nori şi mai puţine precipitaţii, doar local cad ploi seara. Vântul mai suflă cu intensificări în zona montană, în Câmpia de Vest şi pe litoral.

 

Avertizare de vânt puternic în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteorologică de vânt, valabilă în toată ţara pe 31 ianuarie şi 1 februarie.

În zilele de joi şi vineri în Crişana, Banat şi Oltenia, iar local şi în Transilvania şi Muntenia, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 45...50 km/h şi izolat peste 60 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, iar vântul va sufla cu 70…80 km/h.

În Moldova, în noaptea de miercuri spre joi (30/31 ianuarie), vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploi şi burniţe, care local vor depune polei, iar spre dimineaţă în sudul regiunii vântul va avea unele intensificări, cu viteze de până la 40…45 km/h.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.