METEO 20 mai 2019

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 20 mai – 02 iunie

de Covasna Media | 822 vizualizări

Valorile termice diurne înregistrate în Transilvania vor avea ușoare variații până în data de 24 mai, iar media acestora va fi de 19...20 de grade. Apoi, valorile maxime vor marca o creștere ușoară, iar media acestora, până la sfârșitul intervalului, va fi de 22...23 de grade, conform datelor publicate de ANM.

Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională de 11...12 grade, la o medie în jurul a 7 grade.

Apoi, va exista o creștere ușoară a valorilor minime, iar până în data de 26 mai, media acestora se va situa în jurul a 9 grade.

La începutul celei de-a doua săptămâni, media regională a minimelor se va situa în jurul valorii de 11 grade, apoi tendința va fi de scădere ușoară, spre 9...10 grade. 

La munte

Temperaturile maxime, până în data de 24 mai, vor fi în medie de 11...12 grade. Apoi, tendința temperaturilor diurne va fi de creștere ușoară, iar media acestora, până la sfârșitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională în jurul a 8 grade, la o medie de 4...5 grade.

Apoi, vor exista variații ușoare până în data de 25 mai și media acestora se va situa în jurul a 5 grade. După data de 26 mai, media regională a minimelor va fi de 6...7 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menține pe tot parcursul intervalului. Temporar va ploua și în fiecare zi vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.