METEO 28 iunie 2019

Direcţiile de sănătate publică şi serviciile de urgenţă au activat planurile de măsuri pentru zilele caniculare

de Covasna Media | 1157 vizualizări

Meteorologii anunţă temperaturi ridicate, cu depăşirea indicelui temperatură-umezeală

Direcţiile de sănătate publică şi serviciile de urgenţă prespitaliceşti au activat planurile de măsuri pentru zilele caniculare, la solicitarea Ministerului Sănătăţii (MS), astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă să fie reduse. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate, cu depăşirea indicelui temperatură-umezeală.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi că direcţiile de sănătate publică şi serviciile de urgenţă prespitaliceşti au activat planurile de măsuri pentru zilele caniculare.

De asemenea, instituţia a precizat că a cerut serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.

„Direcţiile de sănătate publică colaborează cu autorităţile locale, verifică respectarea condiţiilor de asigurare a asistentei medicale in unitatile sanitare -asigurarea stocurilor de medicamente de urgenta, in special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de canicula, functionalitatea generatoarelor de rezerva, asigurarea  rezervelor de apa proprii ale unitatilor sanitare”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că s-a demarat verificarea conditiilor igienico-sanitare, de cazare

si alimentatie, din taberele şcolare, precum şi din unităţile hoteliere şi cele de alimentaţie, punctele de prim ajutor, unităţile sanitare private de pe Litoral şi din Delta Dunării.

În ceea ce priveşte populaţia, Ministerul Sănătăţii recomandă să fie urmate sfaturile medicilor şi să se evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00

Ministerul reaminteşte, de asemenea, măsurile pentru perioadele caniculare: este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete; să se consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă; nu trebuie consumat alcool; este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină.

Trebuie evitate activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, gradinarit, etc).

Meteorologii au emis, joi, o avertizare cod portocaliu de furtuni, valabil în mai mult de jumătate dintre judeţele ţării, până vineri dimineaţă. Se vor semnala averse, descărcări electrice, vijelii şi grindină, cantităţile de precipitaţii urmând a depăşi 60 de litri pe metru pătrat. De asemenea, meteorologii anunţă caniculă, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi uşor pragul critic.

(News.ro)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.