METEO 17 iulie 2012

De vineri revine canicula

de Covasna Media | 409 vizualizări

După două zile cu temperaturi plăcute, atmosfera se încinge din nou. Joi, aerul va fi încă respirabil, chiar şi la orele amiezii, dar, din păcate, de vineri revine canicula în toate zonele de câmpie din ţară, dar mai ales în cele sudice.

Miercuri se anunţă o zi însorită în mare parte din ţară şi doar în nord şi nord-est, precum şi în zona de munte, după prânz se mai adună norii, iar pe alocuri cad câteva averse slabe, însoţite trecător şi de fulgere şi tunete. Vântul încă are putere în zona montană înaltă, iar maximele temperaturii aerului sunt exact cele potrivite pentru mijlocul lunii lui Cuptor, de la 22 de grade în depresiuni, până la 32 în sudul ţării, spre Lunca Dunării.

Joi nu mai cad precipitaţii nicăieri în ţară. Vremea va fi frumoasă în toată ţara, însă avântul temperaturilor ne îndeamnă să o caracterizăm şi călduroasă. Cerul va rămâne senin, vântul nu da semne de agitaţie, aşa că regimul termic va depăşi, din nou, cotele normale ale datei calendaristice. Maximele vor porni de la 26-27 de grade şi aproape ating pragul caniculei în sudul ţării, unde la amiază, termometrele vor indica 34 de grade.

Vineri este cazul să reluăm obiceiul de a purta ochelari de soare şi pălării, căci canicula revine în sud-vestul, sudul şi estul ţării, dar izolat şi în centru. Cât priveşte ploile de vară tipice după-amiezelor de vară, de scurtă durată şi slabe cantitativ, acestea vor prefera regiunile nord-vestice şi nordice, dar şi zona de munte, unde sunt de aşteptat şi intensificări trecătoare ale vântului. Maximele termice, doar în nord-vestul ţării şi pe litoral, vor fi de 28-30 de grade. În sudul ţării, către Lunca Dunării, se ating frecvent 37 de grade.

Pentru mare parte a zonei montane, meteorologii anunţă, miercuri, vreme plăcută, soare pe săturate şi doar prin masivele nordice, spre orele amiezii, se adună nori ce scutură câteva ploi de scurtă durată, bine cunoscutele ploi de vară. Regimul termic va rămâne răcoros, temperatura aerului fiind numai bună pentru drumeţii montane plăcute. Vor fi 18 de grade la Predeal şi la Stâna de Vale şi 17 grade la Păltiniş.

La mare, vremea va fi frumoasă, miercuri, vântul se va domoli şi el. Soarele va predomina, iar maximele zilei pe litoral se vor încadra între 27 şi 29 de grade. Apa mării s-a răcit din cauza temperaturilor mai scăzute şi nici, joi, nu sunt şanse pentru o încălzire serioasă. Rămâne destul de rece, doar 20 de grade lângă ţărm.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.