METEO 15 ianuarie 2013

De joi, vremea se răceşte şi revin ninsorile. Prognoza pe trei zile

de Covasna Media | 442 vizualizări

Aerul cald care a traversat ţara noastră îşi va pierde efectele de joi, când vremea va începe să se răcească. Meteorologii anunţă că în întreaga ţara vor apărea precipitaţii mixte, precum lapoviţa, ninsori şi ploi.

Miercuri, avansul aerului mediteranean peste ţara noastră continuă şi vom avea parte de vreme caldă pentru data din calendar în aproape toată ţara. Meteorologii prognozează maxime de la 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la 13, poate chiar 14 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei. Cerul va fi mai mult noros, dar ploile care cad pe arii extinse în vestul şi în sudul ţării şi local în celelalte regiuni sunt în general slabe. Precipitaţii mixte vor fi doar la munte. În est şi în sud ceaţa va fi prezentă şi în unele zone va reduce drastic vizibilitatea mai ales în primele ore ale ziei. Vântul suflă cu intensificări temporare în Dobrogea, în Bărăgan şi în sudul Moldovei, precum şi la munte.

Joi, încălzirea vremii nu mai continuă, ba chiar vom simţi o uşoară scădere faţă de ziua precedentă. Maximele se vor situa de această dată în general între 0 grade în nordul Moldovei şi 11 grade pe litoral ceea ce înseamnă o vreme caldă încă pentru această dată. Cerul e temporar acoperit de nori, însă aceaştia lasă precipitaţii pe arii restrânse, predominat ploi.  Dimineaţa, izolat mai e ceaţă în zonele joase. Seara şi în noaptea de joi spre vineri nori tot mai groşi acoperă cerul şi aduc ploi în sud şi în sud-est, iar în celelalte regiuni, mai ales la munte, vor fi lapoviţă, ninsori şi condiţii de polei. Vântul se intensifică treptat în sud.

Vineri, vremea va fi închisă şi răcirea se va resimţi în mare parte a ţării, cu minus 4 grade în nordul Moldovei şi 11 în sudul litoralului. Pe arii extinse vor cădea precipitaţii în toate regiunile. În sud şi în sud-est vor fi mai ales ploi, în vest, în nord-vest şi în centru meteorologii prognozează precipitaţii mixte, iar în nord-est, în sud-vestul extrem şi la munte mai ales ninsori. Vântul suflă mai tare în sud şi în sud-est.

La început de weekend vremea continuă să se răcească, iar în primele ore ale zilei mai cad precipitaţii în nord, în centru şi în nord-est, precum şi la munte şi mai puţin în celelalte regiuni. Vorbim mai ales despre ploi în sud-est. Precipitaţii mixte vor fi şi în sud şi în nord-est şi ninsori în celelalte regiuni şi la munte. Maximele sunt cuprinse în general între -5 şi 8 grade. Duminică şi la inceputul săptămânii viitoare regimul termic se apropie de mediile multinuale ale perioadei, chiar uşor mai cald va fi în sud şi temporar vor fi precipitaţii, mai ales ninsori în nord, în centru şi la munte şi mixte în celelalte regiuni.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.