METEO 6 mai 2013

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

de Covasna Media | 501 vizualizări

Săptămâna începe cu vreme caldă, cu temperaturi medii de 25-27 grade Celsius în toată ţara. Ploile nu-şi vor face apariţia până la sfârşitul săptămânii. După 11 mai, vine masa de aer rece, temperaturile vor scădea până la 18 -22 de grade Celsius. Tot în această perioadă îşi fac apariţia şi ploile.

BANAT

Temperaturile medii în perioada 6–10 mai se vor menţine la valori de 26...27 de grade, fiind mai ridicate decât normele climatologice. Între 11 si 14 mai, pe fondul racirii treptate a vremii, acestea vor coborî pâna la 20 de grade, iar dupa data de 15 mai pâna pe 19 mai vor oscila între 21 si 23 de grade. În intervalul 6–12 mai, minimele medii nocturne nu vor coborî sub 12 grade, apoi vor scadea usor, pâna la 9 grade pe 15 mai, urmând ca ulterior sa creasca treptat, atingând 11 grade pe 19 mai.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creste dupa data de 10 mai, iar aversele pot fi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse în intervalele 12–14 mai si 16–18mai.

CRIŞANA

În perioada 6–9 mai, temperaturile maxime se vor menine în jurul mediei regionale de 27 de grade, adica peste normele climatologice. Între 10 si 14 mai, pe fondul racirii treptate a vremii, acestea vor coborî pâna la 19 grade, iar ulterior vor creste usor, sta ionând în ultimele trei zile în jurul valorii de 21 de grade. Între 6 si 15 mai, minimele

medii nocturne vor coborî treptat, de la 15 la 8 grade, urmând ca între 16 si 19 mai sa creasca usor, pâna la 10 grade, fiind apropiate de normele aceastei perioade din an.

Probabilitatea de apari ie a ploilor va creste dupa data de 10 mai, iar aversele pot fi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse în mai multe zile din cea de-a doua saptamâna a intervalului de prognoza.

TRANSILVANIA

Pâna la data de 9 mai, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme calda, cu medii în jur de 25 de grade. Între 10 si 15 mai, pe fondul racirii treptate a vremii, acestea vor coborî pâna la 18 grade, iar din 16 mai pâna pe 19 mai vor oscila între 19 si 21 de grade. În aceasta regiune, minimele nocturne vor fi în general cele normale pentru

primele doua decade ale lunii mai, situându-se în majoritatea nop ilor între 7 si 9 grade.

Ploile, mai ales averse înso ite de descarcari electrice se vor semnala pe arii mai extinse dupa data de 11 mai, când în unele zile, cu probabilitate mai mare pe 13 si 14 mai, se pot înregistra cantita i de apa mai însemnate.

MARAMUREŞ

Între 6 si 10 mai, vremea va fi calda, cu temperaturi diurne în jur de 26 de grade si minime nocturne între 10 si 13 grade. În cursul zilelor din intervalul 11–15 mai se va produce o racirie treptata, astfel încât media regionala a temperaturilor maxime va coborî pâna spre 18 grade, iar cea a temperaturilor minime spre 8 grade. De la 16 mai la 19 mai se vor consemna valori de temperatura apropiate de cele normale la mijloc de mai, cu maxime medii între 19 si 22 de grade si respectiv minime medii de 9...10 grade.

Ploile, mai ales aversele înso ite de descarcari electrice vor fi mai frecvente si se vor semnala pe arii mai extinse în a doua saptamâna a intervalului de prognoza, probabilitatea de apari ie a cantita ilor de apa mai mari fiind mai ridicata în intervalele 12–15 mai si 16–18 mai.

MOLDOVA

Pâna la data de 10 mai, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme calda, cu medii în jur de 25 de grade. Între 11 si 15 mai, pe fondul racirii treptate a vremii, acestea vor coborî pâna la 19 grade, iar din 16 mai pâna pe 19 mai vor oscila între 20 si 23 de grade. În aceasta regiune, minimele nocturne se vor situa în jurul cele normale pentru

primele doua decade ale lunii mai si anume vor fi cuprinse între 9 si 12 grade.

Aversele pe arii mai extinse, înso ite de manifestari electrice vor avea o probabilitatea mai ridicata de apari ie dupa data de 12 mai, fiind posibile si cantita i mai însemnate pe 14 mai.

DOBROGEA

Pe fondul vremii în general frumoase, media valorilor de temperatura va fi zilnic mai ridicata de 20 de grade, fiind de asteptat sa se atinga 25 de grade pe 11 mai. Minimele termice nocturne vor fi usor mai ridicate decât cele normale pentru primele doua decade ale lunii mai în fiecare noapte si se vor situa între 12 si 15 grade.

Ploi vor fi slabe cantitativ si vor fi posibile în unele zile ale celei de-a a doua saptamâni a intervalului de prognoza.

MUNTENIA

În perioada 6–11 mai, temperaturile maxime se vor menţine peste normele climatologice, variind puţin în jurul mediei regionale de 26 de grade. Între 12 si 15 mai, pe fondul racirii usoare a vremii, acestea vor coborî pâna la 22 de grade, iar ulterior vor creste usor, staţionând în ultimele trei zile în jurul valorii de 23 de grade. Între 6 si 19

mai, minimele medii nocturne vor fi apropiate de normele aceastei perioade din an, astfel ca în cele mai reci nop i vor coborî spre 10 grade, iar în cele mai calde vor atinge 14 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va creste dupa data de 11 mai, iar aversele pot fi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse în intervalul 13–15 mai.

OLTENIA

În perioada 6–12 mai, se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi medii maxime, variind între 24 si 26 de grade. Între 13 si 19 mai, acestea vor fi cuprinse între 20 si 23 de grade, valorile mai mici fiind de asteptat pe 14 si 15 mai. Între 6 si 19 mai, minimele medii nocturne vor fi apropiate de normele aceastei perioade din an, astfel ca în cele

mai reci nop i vor coborî spre 10 grade, iar în cele mai calde pot depasi usor 14 grade.

Probabilitatea de apari ie a ploilor va creste dupa data de 11 mai, când vor fi posibile zilnic, iar aversele mai importante cantitativ si pe arii mai extinse se pot produce pe 13 si pe 14 mai.

LA MUNTE

Pâna la data de 10 mai, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme calda pentru aceasta regiune, cu medii în jur de 16 grade. Între 11 si 14 mai, pe fondul racirii treptate a vremii, acestea vor coborî pâna la 10 grade, iar din 16 mai pâna pe 19 mai vor oscila între 11 si 14 grade. Pe parcursul celor doua saptamâni, minimele nocturne se vor situa în jurul cele normale pentru primele doua decade ale lunii mai si anume vor fi cuprinse între 3 si 8 grade.

Probabilitatea de apari ie pe arii mai extinse a ploilor înso ite de descarcari electrice va fi mai mare între 11 si 19 mai, iar în unele din zilele acestui interval, aversele vor fi mai importante din punct de vedere cantitativ.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.