METEO 23 decembrie 2012

Cum va fi vremea de sarbători în România

de Covasna Media | 405 vizualizări

Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă în care staţiunile montante şi pârtiile de schi sunt la mare căutare. Deşi în următoarele trei zile vremea se menţine rece, cu temperaturi minime de -20 de grade Celsius, cer noros, ceaţă şi izolat condiţii de ninsoare, planurile multor români vor fi date peste cap.

Meteorologii ANM au declarat că România va trece printr-o perioadă de puternică încălzire de Crăciun, cu temperaturi nepotrivite pentru sărbători ca-n poveşti.

DUMINICĂ

În ultima zi din săptămână, termometrele vor înregistra o temperatură maximă de 4 grade. Noaptea, minimele ating -20 de grade. Izolat se vor înregistra precipitaţii sub formă de ninsoare puternice, în Crişana şi Banat, iar în Transilvania şi Oltenia va ninge slab. În Moldova se va menţine ceaţa.

LUNI

Vremea începe să se încălzească în ajunul Crăciunului, temperaturile din timpul nopţii urcând la -10 grade. Pe timpul zilei maximele vor atinge chiar şi 12 grade, iar minimele vor fi cupinse între -10...2 grade Celsius. În Moldova şi în Oltenia va predomina ceaţa, cu o vizibilitate redusă, iar în Transilvania şi Maramureş va ninge.

Cum va fi vremea de Crăciun în România

Meteorologii susţin că România va trece printr-o perioadă de încălzire treptată, mai ales de Crăciun. Maximele perioadei se vor înregistra în zonele din Vestul ţării, unde temperaturile vor fi chiar şi de 14 grade. Vremea rece se va menţine doar izolat, în nordul României şi în zonele depresionare, iar în partea de sud şi de est a ţării va apărea şi chiciura.

Pentru ziua de Crăciun, prognozele ANM arată o creştere a temperaturilor în jumătatea de vest a ţării şi mai lent în est. Marţi se vor înregistra temperaturi preponderent pozitive, iar în sud şi sud-est va fi ceaţă. În zonele de deal şi de munte, la altitudini joase, vremea se va încălzi puternic, iar temperaturile urcă până la 14...17 grade Celsius.

Miercuri, a doua zi de Crăciun, vremea va fi caldă, cu maxime cuprinse între 4 şi 14 grade, izolat va cădea lapoviţă şi ninsoare.

Meteorologii îi sfătuiesc pe cei care vor să aibă parte de un Crăciun ca-n poveşti, cu zăpadă, să meargă în staţiunile montane din Moldova, Carpaţii Orientali şi cei Meridionali.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.