METEO 29 ianuarie 2014

Codul roșu a intrat în vigoare în șase județe. Starea de alertă a fost extinsă

de Covasna Media | 669 vizualizări

ANM a emis un cod roșu care vizează șase județe și care a intrat în vigoare la ora 15.00. Ninsoarea și viscolul vor lovi cu putere judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero.

Codul roșu este valavil de la ora 15.00 până la ora 22.00.

Până la ora 12, în toată zona avertizată, vântul şi ninsoarea au fost în intensificare progresivă.

Un cod roșu pe timp de iarnă a fost emis pentru prima dată în țara noastră – de la începutul codului de culori pentru avertizările meteo – în urmă cu numai câteva zile. Imediat, Guvernul a luat măsura instituirii stării de alertă în zonele vizate din județele Buzău, Brăila și Vrancea.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat anterior că probabilitatea ca miercuri după-amiază să fie emis cod roşu de ninsori şi viscol pentru anumite zone este foarte mare.

El a amintit, într-o discuţie cu premierul Victor Ponta, aflat la sediul ANM, că pentru emiterea unui cod roşu este necesar să fie îndeplinite trei condiţii, şi anume ca stratul de zăpadă să fie de cel puţin 50 centimetri, intensitatea căderii zăpezii să fie de peste 10-15 cm/oră, iar viteza vântului să depăşească 80-90 km/oră.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.