METEO 10 august 2017

Codul portocaliu de caniculă, prelungit și pentru vineri. Codul galben, extins la mai multe regiuni

de Covasna Media | 784 vizualizări

Avertizarea cod portocaliu de caniculă a fost prelungită de meteorologi și pentru ziua de vineri în șase județe din vestul țării, unde temperaturile ating 39 de grade, în timp ce Bucureștiul și 23 de județe vor fi sub avertizare cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Meteorologii spun că începând de sâmbătă noapte vremea va deveni instabilă în vestul țării, unde vor fi ploi torențiale și vijelii.

Potrivit ANM, vineri valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, iar în zonele joase de relief va fi caniculă și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În timpul nopții, vor fi temperaturi de 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi 23-25 de grade.

În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor, codul portocaliu, aflat în vigoare joi, va fi prelungit și pentru vineri. În aceste zone, disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37-38 de grade, putând ajunge până la 39 de grade.

De asemenea, în Maramureș, nordul Crișanei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în nordul și estul Olteniei, în Muntenia și sudul Moldovei, disconfortul termic va crește, iar maximele termice se vor situa vineri între 35 și 37 de grade.

Astfel, vor fi sub cod galben de caniculă capitala și 23 de județe: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Brăila.

Sâmbătă după-amiază, dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea va deveni instabilă în vestul și sud-vestul țării, unde vor fi ploi torențiale, vijelii și grindină.

News.ro

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.