METEO 7 iulie 2010

Cod portocaliu de ploi în Maramureş şi Transilvania

de Covasna Media | 607 vizualizări
Meteorologii au emis atenţionare cod portocaliu de ploi valabilă miercuri, în intervalul 8.00 - 21.00, în Maramureş şi nord-estul Transilvaniei. Regiunile vizate de codul portocaliu sunt Maramureş şi zonele de munte din judeţele Suceava, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Harghita. Aversele vor depăşi local 60-70 de litri pe metru pătrat. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în a doua parte a zilei şi în regiunile sudice şi vor fi avertizate cu mesaje de fenomene meteorologice periculoase imediate.

Meteorologii au emis atenţionare cod portocaliu de ploi valabilă miercuri, în intervalul 8.00 - 21.00, în Maramureş şi nord-estul Transilvaniei.

Regiunile vizate de codul portocaliu sunt Maramureş şi zonele de munte din judeţele Suceava, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Harghita.

Aversele vor depăşi local 60-70 de litri pe metru pătrat.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în a doua parte a zilei şi în regiunile sudice şi vor fi avertizate cu mesaje de fenomene meteorologice periculoase imediate.

De asemenea, mai multe judeţe din partea de nord a României se află sub avertizare de cod galben de ploi. Avertizarea este valabilă de marţi, de la ora 22.00 până joi, ora 21.00.

În aceste zone se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice. De asemenea, vor fi vijelii şi grindină.

Codul roşu hidrologic a fost reactualizat urmând să fie valabil până miercuri la ora 16.00 pentru Prut, pe sectorul aferent judeţelor Botoşani, Iaşi şi Vaslui, dar şi pentru Dunăre şi Siret pe sectoarele aferente judeţului Galaţi.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.