METEO 6 octombrie 2017

Cod portocaliu de ninsori şi ploi în acest weekend. Ce zone vor fi afectate

de Covasna Media | 1700 vizualizări

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări meteo de ploi şi ninsori pentru acest sfârşit de săptămână.

Astfel, în zona Carpațiilor Meridionali și de Curbură sunt vizate, în perioada 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00, ninsori consistente, viscol pe creste.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la peste 1600 m altitudine, ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zăpadă și, mai ales pe creste, va fi viscolĂ, conform ANM

Se asemenea, autoritatea avertizează că temperaturile vor scădea accentuat și în regiunile sudice, estice și centrale unde, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă, va fi o vreme rece.

de asemenea, a emis cod galben pentru Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei, fiind vizate ploi însemnate cantitativ, lapoviță și ninsoare la munte, intensificări ale vântului în intervalul 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00.

„În Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40...50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50...60 km/h. În zonele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste”. conform ANM.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.