METEO 7 martie 2014

Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din sudul ţării. Sute de oameni evacuaţi, o persoană decedată

de Covasna Media | 695 vizualizări

Sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor, în judeţul Olt, după ce un pârâu care e secat aproape tot anul a făcut acum prăpăd. Pompierii au muncit non-stop să-i ajute pe oameni. În Mehedinţi o persoană a murit luată de ape. În județul Dolj, un dig s-a rupt vineri dimineață și peste 30 de gospodării au fost inundate. Iar hidrologii nu vin cu veşti bune. Mai multe râuri din zonele deja afectate sunt sub cod portocaliu de inundaţii.

E dezastru în comuna Movileni, judeţul Olt. Pârul Dorofei care traversează comuna Movileni a ieșit din matcă și a inundat zeci de locuințe și aproximativ 100 de gospodării, potrivit primarului localității, Sorin Toma. Cot la cot cu pompierii, localnicii au umplut sute de saci de nisip ca să facă baraje împotriva apelor.

Vezi Prognoza meteo pentru weekend

Zeci de oameni au fost cazaţi în săli de sport şi la căminul cultural după ce apa le-a inundat casele. Alte 30 de persoane ale căror gospodării sau locuințe au fost inundate au plecat din case la rude, de teama apelor.

Pârâul Dorofei s-a revărsat și în comuna Șerbănești unde a inundat 30 de hectare de teren agricol. Pe trei pârâruri din județul Olt, respectiv Teslui-Muntean, Beica și Mamu, au fost depășite cotele de atenție.

În urmă cu nouă ani, ieșirea din matcă a pârâului Dorofei în localitățile Movileni și Șerbănești și ruperea unui baraj din Movileni au dus la moartea a cinci persoane și la distrugerea a sute de locuințe.

O femeie de 56 de ani din Mehedinţi a fost gasită moartă în apele unui râu. Femeia era dată dispărută de miercuri. Femeia avea în grijă vacile sătenilor din localitatea Pătulele. Rudele au căutat-o două zile. Femeia a căzut în râul Blahniţa, umflat brusc de ploile abundente din ultima perioadă.

Cod portocaliu de inundaţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor a anunţat că în perioada 6 martie ora 18:00 – 7 martie ora 18:00, se vor înregistra creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice din sudul ţării, cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.