METEO 4 ianuarie 2021

Cod galben de ploi abundente şi intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite la altitudini de peste 1700 m

de Covasna Media | 1869 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, Cod galben de ploi abundente şi intensificări ale vântului şi ninsori în mai multe regiuni din țară, valabil și într-o parte a județului Covasna, pentru intervalul 04 ianuarie, ora 14:00 – 05 ianuarie, ora 08:00.

„În intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60...80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, a anunțat ANM.

De asemenea, ANM a precizat că „Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60...80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45...55 km/h”.

În plus, meteorologii au emis un Cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente în Carpații Meridionali, la peste 1700 m altitudine, valabil în intervalul 04 ianuarie, ora 18:00 – 05 ianuarie, ora 08:00.

„Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m”, a conform ANM/

Meteorologii au precizat și faptul că „în Carpații Orientali și Meridionali, va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți (5 ianuarie), dar în general slab cantitativ.”

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.