METEO 26 decembrie 2014

Cod galben de ninsori, vânt și polei. Vezi harta

de Covasna Media | 745 vizualizări

Iarna vine în a doua zi de Crăciun. Ninsori, viscol şi polei vor fi în cea mai mare parte a ţării. O avertizare cod galben de vreme rea va intra în vigoare din această seară, de la ora 20, anunţă meteorologii. În acest context, Ministerul Administraţiei şi Internelor pregăteşte măsuri pentru ca vremea să nu creeze probleme pe drumuri.

Avertizarea este valabilă din 26 decembrie, ora 20 până în 27 decembrie, ora 20 și se vor semnala ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei.

cod galben

În intervalul menţionat, în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 20 cm.

În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii de vineri 26 decembrie spre sâmbătă 27 decembrie şi în Muntenia şi Oltenia, precipitaţiile vor fi mixte şi, izolat, vor fi depuneri de polei.

Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45...55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

În intervalul 28 decembrie, ora 20 – 29 decembrie, ora 23 se vor semnala ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei. 

cod galben 2

Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.