METEO 20 martie 2013

Cod galben de ninsori, vânt, ploi şi frig în toată ţara. Când intră în vigoare

de Covasna Media | 377 vizualizări

ANM a emis o informare meteo de ploi pentru toată ţara începând cu după-amiaza de joi până vineri dimineaţa, în timp ce în zilele de 22 şi 23 martie va intra în vigoare un cod galben de vânt, ninsori viscolite, frig şi ploi pe întregul teritoriu al României.

În intervalul 21 martie, ora 14 - 22 martie, ora 8, aria ploilor va cuprinde toată ţara. Local, se vor acumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi izolat 35-40 l/mp, în special în jumptatea de sud a teritoriului. La munte, iar spre finalul intervalului şi în regiunile vestice şi nordice, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopţii în sud şi sud-vest, unde rafalele vor depăşi local 50...60 km/h.

cod_galben

În intervalul 22 martie, ora 8 - 23 martie, ora 8, în vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...60 km/h şi la munte peste 90 km/h, viscolind şi spulberând temporar zăpada. În sud şi sud-est vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local 60...70 km/h.

În Moldova ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75...80 km/h, iar spre seară şi noaptea va fi viscol.

La sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor cu precădere în nord, nord-est şi centru.

În funcţie de evoluţia fenomenelor, în cursul zilei de vineri, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin atenţionări sau avertizări ulterioare.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.