METEO 21 ianuarie 2018

Cod galben de ninsori și viscol în 22 de județe

de Covasna Media | 965 vizualizări

Ninsorile se întorc de duminică, dar de data aceasta vor cuprinde aproape toată ţara. Vremea se va înrăuţăţi treptat începând din vest şi va ninge serios şi în sud-est. În Dobrogea, este aşteptat un nou episod de viscol. De duminică seară va intra în vigoare un cod galben de ninsori însemnate în 14 judeţe din sudul, centrul şi sud-estul ţării. Alte opt judeţe vor intra sub avertizare de ninsori şi viscol începând de luni.

Meteorologii au emis o atenţionare de vreme severă începând din această seară în 14 judeţe, din centrul, sudul şi estul ţării. Se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ şi se va depune un strat consistent de zăpadă. Avertizarea intră în vigoare duminic la ora 20 şi va expira luni, la ora 11:00.  În județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general însemnate cantitativ, și local se va depune strat consistent de zăpadă.

De luni va intra în vigoare şi o altă avertizare cod galben, în opt judeţe, în special din est, unde se vor înregistra ninsori abundente şi viscol. Atenţionarea începe la ora 5:00 şi se va încheia la ora 22:00.  În intervalul menționat în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 65-75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În jumătatea de sud a țării și în zona montană se vor cumula cantități de apă de 10-15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30-35 l/mp. Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45-55 km/h, iar pe crestele montane, 60-70 km/h. În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.