METEO 27 noiembrie 2013

Cod Galben de ninsori: Circulaţie îngreunată pe drumuri din 12 judeţe, din cauza zăpezii

de Covasna Media | 682 vizualizări

Circulaţia este îngreunată pe mai multe drumuri din judeţele Argeş, Covasna, Hunedoara, Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi, Prahova, Olt, Teleorman şi Vâlcea, unde s-a depus un strat de zăpadă între unu şi trei centimetri, însă nu sunt porţiuni de drum închise din cauza vremii.

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, la ora 09.00 nu erau semnalate tronsoane de drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a unor accidente rutiere.

"Se circulă, însă, în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Argeş, Covasna, Hunedoara, Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi, Prahova, Olt, Teleorman şi Vâlcea. Pe unele artere rutiere din zonele amintite, stratul de zăpadă amestecată cu material antiderapant măsoară între unu şi trei centimetri", a anunţat Centrul Infotrafic.

Pe DN57 Orşova - Moldova Nouă, la kilometrul 40, în localitatea Dubova din judeţul Mehedinţţi, din cauza căderilor de pietre de pe versant se circulă îngreunat, pe un fir, alternativ, în ambele sensuri. Traficul în această zonă ar putea reveni la normal în aproximativ o oră.

Centrul Infotrafic a precizat că nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nu există aeroporturi sau porturi maritime sau fluviale închise.

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca înainte de a porni la drum să se intereseze despre condiţiilor pe traseul pe care urmează să îl parcurgă, la numărul de telefon 9360 (Comandamentul Central de Iarnă) sau pe paginile de internet www.politiaromana.ro - secţiunea Infotrafic/situaţia drumurilor naţionale şi www.cnadnr.ro.

Şoferii sunt obligaţi să îşi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă, dacă merg pe drumuri acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei, în caz contrar putând fi amendaţi cu sume între 720 de lei şi 1.600 de lei.

Capitala şi judeţele Ilfov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Sibiu sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol de marţi, ora 20.00, până miercuri, la ora 14.00.

(Mediafax)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.