METEO 9 august 2013

Cod Galben de caniculă şi disconfort termic în 15 judeţe

de Covasna Media | 485 vizualizări

Meteorologii au emis, vineri, o atenţionare Cod Galben de caniculă şi disconfort termic, valabilă pe întreaga durată a zilei de sâmbătă, în 15 judeţe din vestul, sudul şi centrul ţării.

Sâmbătă, 10 august, valul de căldură va persista, astfel încât vremea se va menține călduroasă în toată țara, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Va fi caniculă în vestul și local în sudul și centrul țării unde temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

În noaptea de sâmbătă spre duminică și pe parcursul zilei de duminică instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul, centrul și nordul țării, unde vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Județele pentru care a fost emisă avertizare de cod galben de caniculă sunt: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.