METEO 3 februarie 2014

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă: minus 25,3 grade Celsius

de Covasna Media | 601 vizualizări

Thermometer in snow

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă s-a înregistrat, în noaptea de duminică spre luni, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 25,3 grade Celsius.

Potrivit meteorologului de seviciu de la Stația Miercurea Ciuc, Gyorfi Tunde, în Harghita, în ultimele 12 ore, cel mai geros interval a fost între orele 00.30 și 1.30, când a fost înregistrată temperatura de minus 25,3 grade Celsius în municipiul reședință de județ.

De asemenea, meteorologul Florin Borz de la Centrul Meteo Regional Târgu Mureş a declarat că temperatura minimă înregistrată la Miercurrea Ciuc în noapte de duminică spre luni a fost cea mai scăzută din ţară şi din actualul sezon.

Dimineața de luni este deosebit de geroasă și în celelalt localități ale județului Harghita, minimele înregistrate până la ora 8.30 fiind de minus 24,7 grade Celsius la Joseni și minus 19,9 grade la Toplița.

Minima absolută a lunii februarie în Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s­-a înregistrat în anul 1987, la Miercurea Ciuc, iar maxima absolută a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnată în anul 2008 în aceeaşi localitate.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.