METEO 19 iunie 2020

Cea mai mare parte a ţării, cod portocaliu de furtuni puternice vineri; precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat

de Covasna Media | 1946 vizualizări

Cod portocaliu și în județul Covasna; codul galben, prelungit până luni

Meteorologii anunţă că, vineri,cea mai mare parte a ţării este sub cod portocaliu sau cod galben de furtuni puternice, urmând a se înregistra precipitaţii care pot cumula 80 de litri pe metru pătrat. Codul galben, valabil pentru întreaga ţară, a fost prelungit până luni.

Potrivigt meteorologilor, de vineri până sâmbătă la ora 10.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Va fi cod portocaliu, în intervalul 19 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 02:00, în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul şi nordul Munteniei, precum şi în zonele montane.

”În după-amiaza zilei de vineri (19 iunie) şi în prima parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (19/20 iunie), în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul şi nordul Munteniei, precum şi în zonele montane, vor fi intervale cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse, 50...80 l/mp. Vor fi şi vijelii, descărcări electrice şi grindină”, au mai transmis meteorologii.

Aceştia anunţă, de asemenea, că în perioada 20 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Meteorologii precizează că gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării şi în prima parte a săptămânii viitoare.

News.ro

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.