METEO 16 aprilie 2015

Cea mai călduroasă zi de aprilie din ultimii 50 de ani. Prognoza pentru weekend

de Covasna Media | 563 vizualizări

26-27 de grade au fost valorile înregistrate joi în mai multe zone ale ţării. Experţii în materie de vreme spun că sunt temperaturi record. Românii s-au răcorit cu îngheţată şi bere rece la terasă.

Prognoza meteo pentru weekend

Vineri, vremea se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal pentru această dată, dar va deveni în general instabilă. Va fi soare, dar începând cu orele serii nori ameninţători se vor strânge treptat peste regiunile vestice, centrale şi nordice, unde pe arii din ce în ce mai extinse vor lăsa averse şi descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp.

În restul teritoriului, astfel de fenomene îşi pot face apariţia doar cu totul izolat, abia spre sfârşitul nopţii. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Orientali se vor semnala precipitaţii mixte. Şi vântul îşi face simţită prezenţa în majoritatea regiunilor, dar va avea viteze mai mari în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade în Deltă şi 27 de grade în Muntenia şi Moldova.

Sâmbătă, se răceşte faţă de ziua de vineri, mai accentuat în jumătatea nordică a ţării, unde valorile termice vor ajunge să fie mai mici decât ar fi normal în această perioadă, pentru că scad cam cu 10-12 grade. Norii vor domina cerul şi plouă pe arii extinse, mai puţin în Oltenia şi vestul Munteniei unde până în orele serii ploile vor fi mai puţine şi se mai vede şi soarele. Meteorologii vorbesc despre ploi de vară cu descărcări electrice şi despre cantităţi de apă izolat mai însemnate. Noaptea, norii se mută în sudul şi sud-estul teritoriului, unde local va ploua, iar în rest, cerul se va degaja treptat. La munte, îndeosebi la peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze ce vor depăşi 60 km/h în sud, în centru şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 21 de grade în Lunca Dunării.

Duminică, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar va continua să se răcească, valorile termice devenind uşor mai scăzute decât cele normale şi în regiunile sudice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în depresiuni şi 17 grade în Lunca Dunării. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi puţine ploi slabe prin sudul, centrul şi estul ţării, în timp ce la munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va continua să sufle cu putere.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.