METEO 1 februarie 2012

Avertizare COD GALBEN de ninsoare şi viscol începând de vineri

de Covasna Media | 419 vizualizări

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a anunţat în Guvern că, potrivit informaţiilor ANM, se va menţine şi joi CODUL PORTOCALIU pentru ger, iar de vineri se va emite COD GALBEN pentru fenomene meteorologice periculoase (vânt, ninsoare viscolită).

Potrivit ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, avertizarea COD GALBEN de ninsoare va fi valabilă, cel mai probabil, începând de vineri la prânz. În cazul în care joi se vor înregistra precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, va fi emisă atenţionare de polei.

În acest context, Executivul a decis miercuri să suplimenteze cu un milion de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului bugetul Ministerului de Interne pentru asigurarea combustibilului necesar intervenţiilor în perioada următoare pentru structurile din subordine precum Jandarmerie, IGSU, Poliţie, Poliţia de frontieră.

Ninsorile revin de joi în toată ţara

După cum am mai scris, avertizarea COD PORTOCALIU de ger expira abia vineri, aşa că nici joi nu se aşteaptă o îmblânzire a frigului, maximele din timpul zilei la scara întregii ţări se încadrează între minus 16 grade in Bucovina şi în depresiuni şi minus 3 grade pe litoral, în condiţii de cer mai mult noros în toate regiunile. Ninge, dar în general slab , în sudul Banatului, în Oltenia, local în Muntenia şi doar pe arii restrânse în Dobrogea, iar în rest vorbim numai de fulguieli izolate.

Meteorologii anunţă că vântul se mai domoleşte începând de vineri, iar de joi temperaturile cresc uşor, însă nu vom scăpa de ninsori, care vor cuprinde treptat toată ţara.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.