METEO 2 august 2019

Atenționare meteorologică Cod galben

de Covasna Media | 1831 vizualizări

Meteorologii anunță că, începând de vineri, 2 august, ora 21, și până sâmbătă, 3 august, ora 21, aproape toată țara va fi sub cod galben de ploi cu cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

De vineri, 02 august, ora 21 și până sâmbătă, 03 august, ora 09, va fi sub cod galben vestul țării, apoi sâmbătă, 03 august, între ora 09 și ora 21, sudul, centrul, nordul și estul țării, cu câteva excepții.

„În intervalul menționat (02 august, ora 21 – 03 august, ora 09 – n.r.), în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, vestul și nordul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. În după-amiaza zilei de vineri (02 august), astfel de fenomene se vor semnala temporar și în regiunile estice și sud-estice, însă pe arii mai restrânse.”, a anunțat ANM.

Apoi, sâmbătă, 03 august, ora 09 –ora 21, „(...) în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei și local în zona montană vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp”, se mai arată în anunțul ANM.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.