METEO 10 mai 2018

Atenţionare meteo - Ploi torenţiale şi grindină în următoarele zile

de Covasna Media | 1171 vizualizări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, în următoarele zile, în special, în zonele de vest, vor fi ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină, din cauza instabilităţii termice, dar temperaturile vor rămâne ridicate. În weekend vremea se va ameliora treptat.

„Dacă ne referim la fenomene specifice instabilităţii atmosferice, adică, averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină, acestea pot apărea în toate aceste zile, masa de aer este încă destul de instabilă. Se încălzeşte destul de mult în regiunile vestice, acolo unde temperaturile vor ajunge la amiază la 27, 28 de grade, iar în aceste condiţii, pot fi astfel de manifestări, în special după-amiaza şi seara“, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu, Alina Şerban.

De asemenea, vreme instabilă va fi şi în celelalte regiuni ale ţării, iar temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului. În schimb, la munte, valorile termice pot scădea sub normalul lunii mai, dar şi aici vremea va fi instabilă cu ploi sub formă de averse, descărcări electrice şi chiar intensificări de scurtă durată ale vântului. (...)

„În ceea ce priveşte îndreptarea vremii, putem vorbi de o ameliorare a ploilor chiar de sâmbătă şi de o încălzire pe o anumite zone. Nu putem vorbi de o încălzire la modul general. Pe partea de sud, încălzirea va fi duminică, iar luni temperaturile vor fi mai ridicate, când va fi posibil să atingă 26 şi 27 de grade. Astfel de valori vor fi atinse şi în regiunile vestice acolo vreme rămâne mult mai caldă decât în această perioadă şi unde aşteptăm maxime de 27-28 de grade. În restul ţării, valorile termice vor fi în general caracteristice acestei perioade, cu maxime ce vor urca la 23-24 de grade“, a precizat Alina Şerban.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.