METEO 8 iulie 2011

Atenţionare de caniculă pentru sâmbătă, duminică şi luni

de Covasna Media | 542 vizualizări

Se anunţă zile caniculare pentru acest sfârşit de săptămână.

"Sâmbătă, duminică şi luni vremea va fi călduroasă în toata tara, iar în orele după-amiezelor indicele de confort termic (ITU) va depăşi pragul critic de 80 în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi de podiş. Pe arii restranse temperatura aerului va atinge valori maxime în jur de 36 de grade în vestul şi sudul teritoriului", se arată în informarea transmisă de ANM.

Cum te protejezi de caniculă

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zinic de lichide (între 2,5 - 3 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Trebuie să consumăm un pahar de apă la fiecare 15 - 20 de minute (sau echivalentul acestuia).

Trebuie să consumăm, de asemenea, cât mai multe fructe si legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Este bine de ştiut că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Atenţie la expunerea la soare. Cu toţii avem nevoie de soare, acesta fiind principala noastră sursă de vitamina D, care ajută la absorbţia calciului. Medicii ne sfătuiesc să evităm expunerea excesivă la soare, care se asociază cu un risc crescut de a dezvolta cancer de piele, dar să păstram o expunere moderată la soare, astfel încât să menţinem o cantitate adecvată de vitamina D în organism.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.